Lifestyle

Deze 25 dingen herken jij als je in de bediening werkt

Lekker een avondje uiteten of naar de kroeg. Voor veel mensen is dit een ontspannend uitje, maar als je in de bediening werkt is dat anders. Je ziet alles wat er gebeurt en merkt elk klein foutje op. Als je zelf aan het werk bent zijn er ook altijd situaties die terugkomen. Denk aan ‘de glimlach’ of het schreeuwen aan tafel omdat iedereen in gesprek is. Herkenbaar? Als jij in de bediening werkt, herken jij deze situaties sowieso!

Herkenbare situaties als je in de bediening werkt

1. Een dienblad laten vallen en dan alles in volle schaamte moeten opruimen.

2. “Achter!”

3. Omvallen van de honger omdat er geen tijd is voor een pauze.

4. Vervelende kinderen die door de hele zaak rennen.

5. Gasten die lief proberen te zijn door een drankje van je dienblad af te halen…

6. Alle kleine fouten opmerken als je zelf uiteten bent. “Oh die houdt zijn dienblad niet goed vast. Dat bord staat niet stevig. Jeetje deze latte ziet er echt niet uit!”

7. Gasten die vergeten hun allergieën door te geven.

8. Het boze keukenpersoneel als je weer wat vergeten bent.

9. “€9,90? Oh maak er maar €10,00 van!”

10. Stiekem eten in de keuken.

11. Als er weer eens te weinig personeel op de vloer staat en jij nóg sneller moet lopen.

12. Als jij verplicht ‘lang zal ze leven’ moet zingen omdat er een gast jarig is.

13. Als jij achter de bar staat en de runners nemen geen dienbladen mee.

14. De hete borden die jij op je blote arm moet dragen.

15. “Ik hoef het bonnetje niet mee hoor. Ik kan het nergens declareren, hahahaha.”

via GIPHY

16. Gasten die hebben gereserveerd voor vier man en met z’n zessen aankomen. “Ah dat past toch wel.” Uhm nee…

17. Gasten die binnenlopen en zomaar ergens gaan zitten zonder te groeten of te vragen of er plek is. Rude!

18. “Deze tafel is toch vrij?”, roepen als jij al tien keer hebt gezegd dat jullie écht vol zitten.

19. Gasten die een totale bende op tafel achterlaten als ze de zaak uitlopen.

20. Minderjarigen die tóch proberen alcohol te bestellen.

21. Altijd het gevoel hebben dat het keukenpersoneel minder hard hoeft te werken. “Ga jij maar een dag in de bediening staan, wedden dat het zwaarder is.”

22. Geen einddtijd op het rooster hebben staan. Als het druk is werk je door en anders mag je vroeg af.

23. Gasten die aan de enige tafel gaan zitten die nog vies is.

24. Gasten die heel lang doen over het bestellen van hun eten. Alsof jij niets beters te doen heb.

25. De naborrels!

via GIPHY

Beeld: Unsplash: Jay Wennington