Lifestyle

Rozen geven met Valentijn? Dit betekenen de verschillende kleuren

Over een paar dagen is het Valentijn en als we op deze dag een bos mooie rozen krijgen, dan zijn we helemaal gelukkig. Rozen blijven één van de populairste bloemen vanwege hun prachtige vorm en heerlijke geur en staan symbool voor luxe.

Wil jij voor jouw geliefde voor Valentijnsdag dit jaar ook een prachtig boeket met rozen kopen? Dan moet je echt even kijken op Luxerozen.nl. Hier kun je rozen bestellen die direct van de beste telers van Nederland vandaan komen. De boeketten van Luxerozen.nl blijven gegarandeerd tien dagen goed in de vaas en worden in een prachtige cadeauverpakking bezorgd. Met de code LOVE21 - exclusief bij ons - krijg je nu 5 procent korting op je bestelling! Bekijk hier de speciale pagina om de korting te verwerken

Maar de ene roos is de andere niet. Natuurlijk heb je een kwaliteitsverschil in rozen, verschillen ze van vorm én van kleur. De tint van de rozen kun je natuurlijk uitkiezen op basis van wat diegene mooi vindt maar je kan ook stilstaan bij de symboliek hiervan. 

Nieuwsgierig waarvoor de verschillende kleuren van rozen staan? Dit zijn de betekenissen!

1. Rood

Je voelt 'm misschien al aankomen maar deze klassieke tint staat gewoon symbool voor 'liefde'. Het is daarom de perfecte kleur om aan jouw lover te geven. 

2. Wit

De witte roos staat symbool voor een 'onbekende liefde' of liefde die van één kant komt. Dit is de perfecte kleur roos om aan iemand te geven die niet weet dat je helemaal stapeldol op diegene bent.

3. Geel

Vroeger stond deze kleur symbool voor ontrouw en jaloezie. Wij kijken liever naar de huidige en stuk positievere betekenis. Zoek je de perfecte kleur om aan jouw beste vriendin te geven? Kies dan voor sprankelend geel want deze tint wordt nu gelinkt aan 'vriendschap' en 'vrolijkheid'. 

4. Koraalkleurig

Deze gele rozen met rode of roze uiteindes zijn de perfecte exemplaren om te geven aan een nieuwe liefde, vooral als de relatie is ontstaan uit een vriendschap. De kleurcombinatie staat namelijk symbool voor 'verliefd worden'. 

5. Lichtroze

Dit is een erg geliefde kleur op het gebied van rozen en wij begrijpen wel waarom. De tint staat namelijk symbool voor 'elegantie' en tegelijkertijd voor 'genade'. 

6. Perzik

De perzikkleurige roos heeft net zo een mooie betekenis als de prachtige zachte tint: dankbaarheid, bescheidenheid en oprechtheid. Dit is dus de perfecte roos om aan iemand te geven als je wilt laten zien hoeveel je diegene waardeert. 

7. Oranje

Deze vurige kleur wordt geassocieerd met enthousiasme en passie. Ideaal om te geven aan iemand die over deze mooie kwaliteiten beschikt. 

8. Roomkleurig

Deze tint is net wat voller dan simpel wit, vaak dankzij de zalm- of perzikachtige ondertoon. Hij staat symbool voor 'charme' en 'attentheid'. 

9. Donkerroze

Wil je iemand bedanken en vind je perzik een te zachte kleur? Dan is dit de tint die je moet kiezen. Donkerroze rozen symboliseren waardering en dankbaarheid. 

Bron: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved