Lifestyle

Geef je seksleven een boost met BDSM voor beginners

Laten we eerlijk zijn: willen we door die steamy seksscenes uit Fifty Shades of Grey niet allemaal een eigen mister Grey aan onze zijde? Zolang je lover jouw grenzen respecteert, is het ook weleens lekker om de teugels uit handen te geven, right? Of misschien ben jij wel degene die graag in control is. Anyway, in dit artikel leggen we je alles uit over BDSM voor beginners. 

Nu Fifty Shades Darker ein-de-lijk op Netflix staat, hebben wij besloten dat we best eens in de high heels van Anastasia Steele willen staan. Want: hoe spannend is het als je je liefje zó erg vertrouwt dat je hem of haar helemaal in control laat in de slaapkamer? Of andersom natuurlijk: misschien wil je zelf wel graag de baas spelen. Spannend! Dat je op dit artikel hebt geklikt zegt al iets over je nieuwsgierigheid naar BDSM. We leggen je alles uit over BDSM voor beginners: doet het pijn, is het wat voor jou en is het niet vrouwontvriendelijk? 

bdsm voor beginners

BDSM voor beginners: de feiten en fabels

BDSM voor beginners: wat is het?
De letters BDSM staan voor Bondage, Discipline, Dominantie, Submissie, Sadisme en Masochisme. Nu niet in paniek raken van al deze ingewikkelde woorden! We gaan het rustig voor je uitleggen ;-) Eigenlijk is BDSM vooral een seksuele voorkeur waarbij je met je lover afspreekt wie de touwtjes in handen heeft. De ene is dominant en bepaalt dus de regels voor de ander, dat noem je ook wel discipline. Je kan samen afspreken dat die regels gelden tijdens de seks, maar het kan ook in je gewone leven. De onderdanige noem je een submissive. Ben jij de submissive, dan luister je naar wat je partner zegt (ook wel de dom genoemd) en als je je niet houdt aan de regels die je van je bossy partner krijgt, dan kun je straf krijgen. Die straf bestaat vaak uit vastgebonden worden. Ook kan je samen afspreken dat je dominante liefje jouw mag straffen door je daadwerkelijk pijn te doen (sadisme). Masochisme betekent dat jij degene bent die de pijn ondergaat. 

BDSM voor beginners: zo werkt het
Alright! Nu je hopelijk een duidelijk beeld hebt van waar de term BDSM eigenlijk voor staat, leggen we je uit hoe zoiets eigenlijk in de praktijk werkt. First of all: het is super belangrijk dat jij en je lover allebei into the BDSM game zijn. Als de één het niet wil, dan werkt het natuurlijk niet. Check dus goed bij elkaar of jullie hier voor openstaan en welke rol dan het beste bij je past. Is jouw vriend of vriendin de dominante persoon in jullie relatie of ben jij juist meer degene die vaak in control is? Heb je duidelijk afgesproken wie welke rol heeft, dan wordt het tijd om af te spreken hoe ver je kunt gaan. Slim is om een stopteken of woord af te spreken, wanneer je vindt dat het spel te ver gaat.  

BDSM voor beginners: welke speeltjes gebruik je?
Als jij nieuwsgierig bent geworden om BDSM te proberen, dan is het slim om samen met je lover op zoek te gaan naar seksspeeltjes. Gelukkig zijn er een BDSM toys op de markt die speciaal zijn bedoeld voor BDSM voor beginners. Yes, je kan helemaal losgaan met een rode kamer zoals Mister Grey himself heeft, maar je kan ook rustig aan doen door een paar handige items voor in je slaapkamer aan te schaffen. Misschien lijkt het je spannend als je lover tepelklemmen bij je aanbrengt of wil je hem juist verwennen met een buttplug. Als jullie samen los willen gaan, dan zijn bondage sets wat voor jou. Hierin vind je bijvoorbeeld handboeien of een zweepje, waarbij één van de twee vastgebonden kan worden aan jullie bed. Of de bank, een stoel of een andere plek in het huis natuurlijk ;-)

BDSM voor beginners: is het wat voor jou?
Misschien dacht je bij BDSM altijd direct aan pijn. Of erger nog: misschien vind je het vrouwontvriendelijk. No need for! Het kan als vrouw juist heel bevrijdend zijn om je over te geven aan je lover. Het is ook niet vrouwontvriendelijk, zolang je vriend(in) jouw grenzen respecteert, is er niets mis mee om een beetje meer kink in jullie relatie te brengen. Want, hoe spannend is het om samen iets nieuws te ontdekken? Zeker wanneer je nog hartstikke gek op elkaar bent, maar de spice er in de slaapkamer een beetje uit is, dan wordt het tijd om aan de slag te gaan met de handboeien. Wedden dat jullie elkaar door dit nieuwe avontuur meer gaan vertrouwen? 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved