Beauty

Deze dingen moet jij weten over ons vaste make-up product: mascara

Mascara blijft hoogstwaarschijnlijk altijd in je ochtendroutine aanwezig. Met een beetje mascara kan je al een hele andere look geven aan je gezicht. Het blijft gewoon een fijn make-up product en is vaak onmisbaar tijdens het opmaken. Wist jij deze dingen al over mascara? Lees snel mee, want dit zijn onze tips.

Tips en feitjes over mascara die jij moet weten 

1. Mascara moet jij ooit een keer weggooien. Je kan er hoogstens 2 à 4 maanden mee doen. Na drie maanden is het tijd om hem te vervangen door een nieuwe. De mascara is namelijk vatbaar voor uitdroging en dat zorgt weer voor klontjes op je wimpers...

2. Van pompen droogt je mascara nog meer uit. Betrap jij jezelf erop voordat je je mascara aanbrengt, dat je een aantal keer pompt met je borsteltje? Niet meer doen. Dit kan zorgen voor droogte door de buitenlucht. 

3. Je mascaraborstel heeft veel bacteriën. Je gebruikt dagelijks je mascara. En wie weet wat jij er allemaal mee doet. Je raakt het misschien wel aan met je vingers en er komen misschien wat restjes oogschaduw op je borsteltje. Kijk daarom ook uit dat je geen oogontsteking oploopt.

4. Slapen met mascara op is echt not done. Heb jij een lange dag gehad en wil jij je mascara niet eraf halen? Doe dit toch even wel, want de kans dat jouw wimpers uitvallen na het slapen, is groter. Zeker als je een aantal keer hebt gedraaid in bed.

5. Hoe je je mascara van je wimpers afhaalt? Heel simpel: gebruik een watje met oogmake-up remover. Laat hem even rusten op je oog en veeg voorzichtig het watje van je oog af. Let op: probeer niet heen en weer te wrijven. 

6. Voordat je mascara aanbrengt, kan het handig zijn om eerst even een primer op te doen. Hierdoor blijven je wimpers met mascara op, de rest van de dag goed zitten. Je wimpers lijken vaak ook nog eens langer en krijgen meer volume.

7. Waterproof mascara is handig als het buiten regenachtig is of als je bijvoorbeeld gaat sporten. Het nadeel van waterproof mascara is wel dat je het er moeilijker afkrijgt dan de normale variant. Maar aan de andere kant blijft het vaak wel op de goede plek zitten. Tip: handig als je last hebt van hangende wimpers.

8. Wil jij extra lange wimpers? Dan is er een handigheidje met mascara aanbrengen. Leg je borstel op je wimpers en sluit je ogen voorzichtig. Terwijl je je ogen weer opendoet, beweeg je je borstel mee naar boven. Dit is een trucje die vaak werkt om langere wimpers te creëren. Je kan ook de zigzag proberen.

mascara vrouw spiegel aanbrengen

9. Mascara is er in allerlei kleuren. Een keer iets anders uitproberen dan altijd maar dat standaard zwart? Dat kan! Wist je dat de bruine mascara mooi is bij groene en bruine ogen. En de blauwe kleur mooi is bij lichtgroene, blauwe en grijze ogen? 

Shop hier onze favoriete mascara's:

 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved