Lifestyle

Dit is waarom samenwonen met je bestie een top idee is

Wanneer je je ouderlijk huis verlaat, zul je je gezin in moeten ruilen voor nieuwe huisgenoten. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in een studentenhuis terecht komt, met allemaal nieuwe mensen van jouw leeftijd. Maar wat nog veel beter is? Samenwonen met je bestie. Dit zijn namelijk die dingen die samenwonen met je bestie he-le-maal top maken.

Het voelt ‘eigen’
Hoewel je niet meer met je eigen gezin woont, voelt het huis waar je in woont alsnog ‘eigen’. Jullie kennen elkaar door en door, en eigenlijk voelt het alsof je bestie gewoon familie van je is. Je voelt je thuis en dat is héél belangrijk.

Je kunt volledig jezelf zijn
Omdat jullie elkaar kennen, kunnen jullie allebei volledig jezelf zijn. Je hoeft geen rekening te houden met huisgenoten die op je letten, want het is alleen je bestie die doorheeft wat jij op een dag uitspookt. Naar de wc zonder de deur op slot te doen, zonder bh chillen op de bank of in je ondergoed door het huis: jouw roomie kijkt helemaal nergens meer van op.

Avondjes samen thuis voelen als een feestje 
Als jij een avondje niets hebt afgesproken, kun je lekker chillen met je beste vriendin. Of niet, als jullie daar beide geen behoefte aan hebben. Maar goed, why not? Samen netflixen, filmavondjes houden of een heerlijke karaokeavond: alle momenten die jullie samen doorbrengen als jullie thuis zijn voelen als een feestje.

vriendinnen samenwonen bff

Jullie weten wanneer jullie elkaar even alleen moeten laten
Het liefst brengen jullie zoveel mogelijk tijd samen door, maar het is natuurlijk ook belangrijk om elkaar ruimte te geven. Omdat jullie elkaar zo goed kennen, weten jullie wanneer de ander behoefte heeft om even alleen te zijn. No hard feelings: dat hoort er gewoon bij. En het voelt heel erg goed dat dat niet voor spanning zorgt tussen jullie.

Samenwonen zorgt ervoor dat jullie elkaar nóg beter leren kennen
Terwijl jullie misschien dachten dat jullie alles al over elkaar wisten, leren jullie elkaar nóg beter kennen. Ja echt, dat kan. Je kent iemand namelijk pas echt heel goed kennen wanneer je in htezelfde huis woont. Alle goede en alle slechte eigenschappen en gewoontes, ze zullen worden ontdekt ;-).

Alles samen delen
Het fijne aan een roomie die je zo goed kent, is dat je alles met elkaar kunt delen. Van toiletspullen tot kleding: jullie kunnen alles van elkaar lenen, zonder gezeur. Ideaal wanneer je een dag niet weet wat je aan moet trekken, want dan duik je toch gewoon even in de kast van je bestie?

Jullie kunnen elkaar zeggen waar het op staat
Zonder elkaar te beledigen, kunnen jullie alles tegen elkaar zeggen. Als jij meerdere keren je afwas op het aanrecht laat staan, kan je bestie je hier gewoon op wijzen. En dat zonder gezeur. Fijn toch, dat jullie zo goed zonder gezeur met elkaar kunnen leven?

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved