Lifestyle

Ga jij je slaapkamer pimpen? Dit is alles wat je moet weten over muurverf

Als jij van plan bent om je kamer te pimpen, dan ontkom je er niet aan: er moet muurverf gekocht worden! Maar, waar begin je met het schilderen van een muur en welke verf kun je nou het beste voor welke ondergrond gebruiken? No worries, wij vertellen je alles wat je moet weten over muurverf.

Muurverf kopen: waar moet je rekening mee houden? 

We weten het allemaal, een goede voorbereiding is het halve werk. En dat is echt zo! Zorg voor voldoende materiaal, plak en dek alles af waar geen verf op mag komen en zorg uiteraard voor goed licht. Een flinke bouwlamp maakt het verschil tussen een goed en perfect resultaat.

muurverf tips

Latex muurverf
Er zijn tig soorten muurverf voor alle soorten ondergronden. Daarom kun je het jezelf maar het beste zo makkelijk mogelijk maken, met latex bijvoorbeeld. Latex is een muurverf op waterbasis en bijna overal te gebruiken en in elke kleur te mengen. Het voordeel van latex is dat het gemakkelijk aan te brengen is, maar ook gemakkelijk te verwijderen van oppervlakten waar je het liever niet op wil hebben. Wil je de badkamer schilderen? Houd er dan rekening mee dat dit meestal een vochtige ruimte is. Zorg dan voor verf die tegen schimmel en vochtplekken kan. De keukenmuur kun je ook schilderen met latex. Kies dan voor afneembare of schrobbare verf. Handig als je per ongeluk vetspetters hebt geknoeid. Met wat heet water heb je deze vlekken er zo weer af!

3 tips voor het pimpen van je kamer met muurverf

1. Roer maak raak. Je verf roeren is super belangrijk als je wil dat je muur een egale kleur krijgt en goed dekt. Ook dat is uiteraard een onderdeel van een goede voorbereiding. Roer je verf goed door met een roerhoutje of een verfmixer.

2, Afblijven! Heb je een deel geschilderd en denk je halverwege, jeetje, volgens mij moet ik er nog een keer overheen, want dit is een andere kleur? Niet doen! Heb geduld, laat het volledig drogen. Het is heel verleidelijk om er nog eens eventjes overheen te gaan, maar doe dat niet. Zo weet je zeker dat je verf goed opdroogt. 

3. Tape, tape, tape. Het is een hele klus om alles netjes van tevoren af te plakken. Maar: een goede voorbereiding is het halve werk. Doe dat dan ook. Wees precies, het levert je een zoveel beter resultaat op als je op de details let. Kies een goede kwaliteit tape, let op de breedte en plak lekker strak af! Ben je klaar met je schilderwerk? Trek de tape eraf nu de verf nog nat is, zo voorkom je dat er barstjes komen in je pas geschilderde muurverf.

Ben je er klaar voor? Nu hoef je alleen nog maar een mooie kleur uit te kiezen en aan de slag te gaan. Veel succes!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved