Lifestyle

Dit zijn de 6 voordelen van schrijven op papier

Schrijven op papier is old school. Bijna niemand doet het tegenwoordig meer. Alles wat je wil opschrijven doe je online. In de notities van je telefoon bijvoorbeeld. De struggle van kramp in je hand tijdens het schrijven van toetsen herken je vast wel. We zijn het niet meer gewend om te schrijven! Toch heeft op papier schrijven veel benefits. Je leest ze hier. 

Schrijven op papier

1. Je onthoudt wat je opschrijft 
Aantekeningen maken gaat natuurlijk sneller met een laptop. Tegenwoordig kunnen we allemaal supersnel typen. Op deze manier kun je precies bijhouden wat je leraar zegt. Toch is het beter om je aantekingen op papier te zetten! Als je schrijft ben je namelijk veel bewuster bezig met wat je neerzet. Je kunt met de hand nooit zoveel schrijven als dat zou kunnen typen. Dit zorgt ervoor dat je in je hoofd al een kleine samenvatting maakt van welke informatie er belangrijk is. Doordat je het vervolgens met de hand opschrijft onthoud je het veel beter. 

2.  Spelling expert

Laptops redden je van spellingsfouten. Met pen en papier moet je het toch echt zelf doen. Dit zorgt ervoor dat je bewuster bezig bent met de taal waarin je schrijft. Zo scoor je in vervolg misschien beter voor je Nederlandse toets ;). 

Schrijven met papier

3. Een fleeky handschrift 

Als we way back in de tijd gaan, had eigenlijk iedereen een prachtig handschrift. Krullende en sierlijke letters. Weet jij eigenlijk wel hoe jouw handschrift eruit ziet? Dan hebben wij het niet over je handschrift tijdens een toets, als je gehaast aan het schrijven bent. Hoe ziet jouw handschrift eruit als je alle tijd van de wereld hebt om zinnen rustig op te schrijven? Waarschijnlijk niet zo pretty. Online schrijven zorgt ervoor dat je handschrift achteruit gaat. Don't worry, je kunt dit heel makkelijk trainen door meer te gaan schrijven op papier! 

4. Journaling geeft je rust 

Journaling is hip en ook nog eens goed voor je! Je ziet het tegenwoordig steeds vaker mensen doen. Het creatief bezig zijn met opschrijven van jouw planning, doelen en gevoelens geeft enorm veel rust. Dit komt namelijk omdat je een momentje voor jezelf neemt waarbij je offline gaat. Je neemt hierin heel bewust de tijd om met de hand dingen voor jezelf op te schrijven. Zodra deze op papier staan zweven ze niet meer rond in je hoofd. Dit geeft rust! Ook het maken van to-do lijstjes op papier is echt een aanrader.

5. Geen online afleiding 

Hoe chill is het om soms helemaal offline te zijn. Even helemaal geen prikkels. Geen YouTube video's die je heel graag wil bekijken, of WebWhatsapp die meldingen van nieuwe berichten geeft. Als je met de hand schrijft, dan ben je offline. Leg je telefoon en laptop aan de kant en schrijf met je hand. Geniet van jouw eigen momentje van rust. 

6. Je wordt creatiever 

Door de beweging en de samenwerking van je linker en rechterhersenhelft, train je jezelf om creatiever te denken. Doordat je op papier schrijft, heb je ook meer ruimte om tekeningen te maken naast je teksten. Ook deze zorgen ervoor dat je creatiever wordt en zelfs informatie beter kunt onthouden. 

Als je eenmaal aan het schrijven bent, dan wil je natuurlijk ook wel mooie pennen hebben. Gelpennen bijvoorbeeld, om mooie titels mee te kunnen schrijven. Als je ook in de klas wilt gaan schrijven, dan is het misschien wel handig om een customized pen met je naam erop te hebben. Zo kunnen klasgenootjes nooit per ongeluk jouw lievelingspen mee naar huis nemen. Alles over customized pennen vind je hier.

Ben je geïnspireerd geraakt? Hier heb je wat leuke schrijf items om te shoppen

 

 

Bron: JAN-Magazine | Beeld: IStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved