Beauty

Met deze tips zeg je gedag tegen wallen en donkere kringen

Wallen: als je ‘s ochtends in de spiegel kijkt, is dat het laatste wat je wil zien. Wel zijn er een aantal trucjes om van wallen en donkere kringen te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Zo krijg je nooit meer de vraag of je moe bent en kun je zonder zorgen de deur uit. Benieuwd welke tips jouw wallen en donkere kringen doen verdwijnen? Lees snel verder.

Tip 1: Bevroren theelepels
Verkoeling is altijd een goed idee om verdikking tegen te gaan. Zo leg je ook een koelpack op een zere plek om de pijn te verzachten, is dit ook een perfecte oplossing tegen opgezwollen ogen en wallen. Leg twee theelepels in de vriezer en laat deze een paar uurtjes koud worden, wikkel een tissue om de lepel heen en dep deze voorzichtig onder je ogen. Door de kou trekken de bloedvaten in je huid samen en zo verdwijnt het overtollige vocht.

Tip 2: Lauwe theezakjes
Hiervoor heb je twee theezakjes nodig die lauw zijn. Deze leg je vervolgens voor tien minuten op je ogen en laat dit intrekken. Thee bevat namelijk de theïne en dit zorgt ervoor dat je bloed beter doorstroomt. 


via GIPHY

Tip 3: Let op wat je eet!
Hoe lastig het ook is om niet de hele dag door te snacken, kan dit wel voordelig zijn voor je huid. Het is belangrijk om gevarieerd en (ja, hier komt ‘ie) gezond te eten om jouw huid in goede conditie te houden. Walnoten, pure chocolade en zoete aardappel helpen tegen donkere cirkels en wallen. Zo zijn deze recepten met zoete aardappel zeker eens de moeite waard om te proberen. 

Tip 4: Aardappelschijfjes
Naast de theelepels en theezakjes, zijn er zelfs etenswaren die je kan gebruiken om je ogen te koelen. Snijd twee plakken uit een aardappel en leg vervolgens op gesloten ogen. In aardappel zitten namelijk enzymen en die zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en dat de geïrriteerde huid verminderd.

Tip 5: Slaap voldoende
Heel logisch, maar wel nodig. Genoeg slaap heeft zo veel voordelen, waaronder ook een betere afvoer van de afvalstoffen in je lichaam. Wanneer je weinig slaapt, hopen deze zich op onder je ogen. Probeer daarom elke nacht ongeveer zeven tot acht uur te slapen. Met deze tips slaap je als een roos.


via GIPHY

Tip 6: Drink genoeg water
Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit vocht. Als je genoeg drinkt (2 liter per dag), zorg je ervoor dat je lichaam vocht goed kan afvoeren. Als je te weinig drinkt, houdt je lichaam vocht vast. Dit kan zich vervolgens ophopen onder je ogen. Vochttekort kan er juist voor zorgen dat de huid onder je ogen dunner wordt waardoor het blauw- of paarskleurig wordt.

Bron: monstyle.nl, etos.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀