Lifestyle

Dit waren dé eet- en drinkgewoontes van de middelbare school

Je weet nog wel hoe blij je was als het geluid van de schoolbel door de gangen klonk: tijd voor de kleine of grote pauze! Of je nou nog op de middelbare school zit, of inmiddels al een paar jaar verder bent, er zijn een aantal eetgewoontes die gewoon écht bij de middelbare school horen. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. En, hoeveel kun jij er afvinken? ;-).

⤷ Blikje energydrink
Eigenlijk wist (of weet je misschien) niet hoe slecht energydrink eigenlijk voor je is. In de schoolpauzes tikte jij dan ook heel wat blikjes energy achterover. Gevolg? Je liep de hele dag te stuiteren, maar kakte daarna helemaal in. Oeps!

⤷ Saucijzenbroodje / frikandelbroodje
Je weet nog wel hoe blij je was als je een saucijzenbroodje of een frikandelbroodje kocht, en je erachter kwam dat ‘ie warm was. Lucky you!

⤷ Chocoladereep
En dan het liefste die van de euroshopper. Je bleef een arme scholier, hé. 

⤷ Noodles
Noodles konden alleen als je op school kokend water kon krijgen. Heerlijk, die noodles. En dan wel de hele dag stinken, maar ach.

⤷ Croissantjes
Heerlijke ham-kaas of naturel croissantjes, hoe veel je er daar wel niet van hebt gegeten…
⤷ Chips
Als de zak chips in de pauze nog niet leeg was, dan nam je ‘m mee de les in. Maar of dat nou zo’n goed idee was…

⤷ Donuts
Eens in de zoveel tijd kocht je een bakje met daarin 5 gesuikerde donuts met felroze glazuur. Ge-nie-ten!

⤷ Popcorn
Ook popcorn mocht niet vergeten worden. Geschikt voor elk moment. 

⤷ Jelly Beans
Die lekkere jelly beans waren heel erg handig voor tijdens de les, want je kon ze gewoon door blijven eten. Helaas moest je het zakje dan wel delen met ongeveer iedereen uit je klas.

⤷ Zonnebloempitten
Waarom zonnebloempitten zo populair waren, snappen wij eigenlijk nog steeds niet. Overal op het schoolplein lagen afgekauwde zonnebloempitten. Lekker.

⤷ Jawbreaker
Die toverballen, die waren ook een tijdje razend populair. De kleur van het balletje veranderde met de minuut, vandaar de benaming ‘toverbal’.

⤷ Tosti (uit de schoolkantine)
Een tosti was jouw go-to snack in de pauzes. Je haalde het gewoon in de kantine, dus dat was natuurlijk heel makkelijk. Zeker wanneer je geen zin had om helemaal naar de supermarkt te lopen.

⤷ Kauwgum (het liefst Bubblicious)
Jij had altijd wel een pakje kauwgum in je schooltas zitten. En dan het liefst die knalroze, van Bubblicious. Daar kon je namelijk enorme bellen mee blazen ;-).

Beeld: iStock