Beauty

Op deze manier zijn je benen klaar voor het mooie weer

Wat worden wij gelukkig van dit warme weer. De zon maakt ons allemaal toch een stukje vrolijker en ook kunnen we hier een lekker kleurtje van krijgen. Laat die melkflessen het licht zien en binnen een mum van tijd heb je een gezond tintje. Om je helemaal voor te bereiden op het zonnen heeft Girlscene een paar handige tips.

1. Scrub die dode huidcellen weg
Om alle dode huidcellen te verwijderen is het belangrijk om je benen regelmatig te scrubben. Probeer niet te hard te drukken, terwijl je scrub. Zachte roterende bewegingen geven zo goed mogelijk effect. Als je daarna je benen gaat scheren, gaat dit een stuk makkelijker. Zorg er wel voor dat je jouw benen minimaal een kwartier laat rusten voordat je begint met scheren.

 

2. Scheer en verzorg je benen met bodylotion of olie
Wat jouw benen, na het scheren, ook een stuk zachter én gehydrateerder maakt, is bodylotion of een fijne olie. Smeer meteen (binnen drie minuten) na het douchen je benen in, want na die tijd begint je huid vocht te verliezen en neemt hij de voedende deeltjes minder goed op.

Voordat je jouw benen gaat scheren is het handig om deze dingen alvast te weten.

 

3. Douche niet te warm en te vaak
Hoe lekker het ook is om vaak een hete douche te nemen, wordt je huid hier iets minder gelukkig van. Constant contact met water droogt jouw huid namelijk uit en zorgt ervoor dat ook jouw benen droog en schilferig worden. Met deze showergels en showerfoams wordt douchen een feestje, maar vergeet dus niet op tijd te stoppen.

 

Zijn jouw benen helemaal summer ready? Laat ze extra shinen met deze zomerse rokjes.

Bron: drleenarts.com, esthetichealth.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀