Lifestyle

Heb jij een verbrande huid? Dit is hoe je er vanaf komt

Wanneer jij het zonnetje ziet schijnen weet je niet hoe snel je met je bikini in de tuin of aan het strand moet gaan liggen. Heerlijk, zo'n middagje bakken in de zon. Als jij je goed insmeert is er niks aan de hand, maar het komt helaas vaak voor dat je tóch vergeet om je in te smeren, waarna je een behoorlijke rode gloed over je lichaam krijgt. Help, een verbrande huid! Wil jij van die verbrande huid af? Dan kunnen deze tips je helpen.

Heb jij een verbrande huid? Dit is hoe je er vanaf komt

☼ Verbrande huid? Blijf uit de zon
'Wat rood is wordt bruin' klinkt misschien verleidelijk, maar probeer wel echt uit de zon te blijven met een verbrande huid. Het laatste wat je wil is dat je huid zó erg verbrandt, dat je er blaren aan overhoudt. Probeer dus echt uit de zon te blijven, hoe verleidelijk een middagje aan het strand liggen ook is.

☼ Verbrande huid? Goed insmeren
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeer je goed in. Liever een keer te vaak dan te weinig, want een verbrande huid krijg je al erg snel. Gebruik een zonnebrand met een factor die goed is voor jouw huid. Hoe sneller je last krijgt van verbranding, hoe hoger de factor.
verbrande huid verbrand insmeren zonnebrand
☼ Verbrande huid? Aftersun gebruiken
Een goede manier om de verbrande huid te helpen herstellen is door aftersun te gebruiken. Het liefst aftersun met daarin aloe vera, want dit werkt verzachtend voor de huid. Door aftersun te gebruiken krijgt de verbrande huid meer vocht, en herstelt het eerder.

☼ Verbrande huid? Insmeren met yoghurt
Het klinkt misschien gek, maar wat goed helpt bij een verbrande huid is yoghurt. Smeer een dikke laag yoghurt op de verbrande huid, en je zult al snel merken dat de huid enorm afkoelt. Het is niet wetenschappelijk getest dat de yoghurt helpt, maar toch is het voor veel mensen echt de oplossing bij een verbrande huid.

☼ Verbrande huid? Water drinken
Je lichaam heeft vocht nodig om te herstellen. Drink daarom genoeg water, want dan krijgt jouw verbrande huid de kans om te hydrateren. Voorkom dat de huid uitgedroogd raakt.

☼ Verbrande huid? Niet aanzitten
Het is misschien moeilijk om van die velletjes af te blijven, maar laat een verbrande huid vooral met rust. Je huid heeft de kans nodig om te herstellen, en dat herstel duurt alleen maar langer als je de huid als het ware nog meer 'kapot' maakt.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved