Lifestyle

Waarom het ook beter is om je vriendinnen nu even niet meer te zien

Het coronavirus dwingt ons om allemaal binnen te blijven, zodat we op die manier zo min mogelijk besmettingen veroorzaken. Hoewel duidelijk wordt gezegd dat we zoveel mogelijk contact moeten vermijden, zijn er nog genoeg mensen die tóch gezellige vriendinnenavondjes plannen. Niet oké, want als iedereen dit doet is de kans groot dat we nog véél langer met het virus te maken hebben.

Overal waar je bent zie of hoor je nieuws voorbijkomen over het coronavirus. Vreselijk irritant vind je het. De boodschap is duidelijk, toch? We moeten gewoon allemaal zoveel mogelijk binnenblijven. Maar helaas is de boodschap niet bij iedereen aangekomen.

Het klinkt misschien verschrikkelijk om je vriendinnen een aantal weken, of misschien wel maanden, te moeten missen. Je moet er niet aan denken! Daarom spreken jullie tóch af. Jullie zijn maar met vijf meiden, en niemand van jullie is ziek. Wat kan er dan misgaan? Nou, hoewel je misschien denkt dat niemand van jullie het coronavirus bij zich draagt, kan het zomaar zo zijn dat dit wel het geval is. En in dat geval, kan er behoorlijk veel misgaan.

Denk aan de ander
Misschien heb jij of heeft een van je vriendinnen hoogstens last van verkoudheid en wat gehoest. Niet zo ernstig voor jou of je vriendin, maar wel voor mensen die eventueel worden besmet. Stel je voor dat een van jullie opa’s of oma’s besmet raakt, doordat jullie tóch af hebben gesproken. Of stel je voor dat je nog veel meer mensen besmet, die wél te maken krijgen met ernstige gevolgen. Denk dus niet alleen aan jezelf, maar denk ook vooral aan de ander. Als we allemaal zoveel mogelijk binnenblijven winnen we het gevecht tegen het coronavirus een stuk sneller. Wees dus verstandig en sla die spelletjesavonden vanaf nu gewoon over, of doe ze met behulp van een videogesprek ;-).
Beeld: iStock

Must reads 👀