Food

Zo kook je met de producten uit je voorraadkast

Heel Nederland is massaal aan het hamsteren gelsagen de afgelopen tijd. Als je in de supermarkt langs de schappen loopt, zullen er bij veel supermarkten alleen nog verse producten liggen. Daarom is het handig om producten in te slaan die langer houdbaar zijn. Zo lang je wel wat voor de anderen over laat natuurlijk 😉

♥ Borrel-erwten
– Kikkererwten ( 450 gram)
– Olijfolie
– Paprika poeder
– Ui-poeder
– Peper en zout

1. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog met een theedoek. 
2. Doe deze in een kom.
3. Voeg olijfolie toe.
4. Kruid ze dan vervolgens met paprika-, uienpoeder, peper en zout.
5. Verspreid ze daarna op de bakplaat en stop ze in de oven.
6. Houd deze goed in de gaten, want de een vind ze lekkerder als deze wat knapperiger zijn en de ander juist als ze wat zachter zijn. 

♥ Mexicaanse bonenpasta
– Volkoren pasta (300 gram)
– Een blik maïs (uitlek gewicht 360 gram)
– Blik chilibonen (400 gram)
– Heinz Frito ( een pakje)
– Blik tonijn (op water basis)

1. Kook de pasta stevig. 
2. Doe het blik maïs en de chilibonen in een vergiet.
3. Meng dan de pasta, maïs en chilibonen. 
4. Voeg dan de frito en tonijn toe.
5. Je kan de pasta koud en lauw-warm eten.
6. Nu lekker smullen!

♥ Gezonde linzensalade
– Linzen ( twee blikken)
– Tonijn (een blikje)
– Amsterdamse uitjes (200 gram)
– Plakjes augurk (150 gram)

1. Laat de linzen en tonijn uitlekken.
2. Voeg dan de de Amsterdamse uitjes en augurk toe.
3. Dan is alles een geheel en kan je aan tafel.

♥ CousCous nicoise
– Volkoren Couscous
– Haricots verts (450 gram)
– Gegrilde paprika uit blik (350 gram)
– Groente bouillon (250 ml)
– Peper en zout

1. Bereid de volkoren couscous volgens gebruiksaanwijzing.
2. Laat de haricots verts en de gegrilde paprika uitlekken.
3. Mix alles tot een geheel.
Beeld: iStock

Must reads 👀