Celebs

Daniel Radcliffe had alcoholverslaving door Harry Potter

Harry Potter-ster Daniel Radcliffe vond het lastig om met zijn plotselinge beroemdheid om te gaan. Tijdens het filmen van het laatste Harry Potter deel, begon de acteur te drinken. Hij wist niet wat hij moest doen met zijn fame en zag in alcohol een uitweg.

Op zoek naar een uitweg

Het probleem begon doordat Daniel Radcliffe ineens in de spotlights stond op elfjarige leeftijd. De acteur had zich hier niet op voorbereid. Aan het eind van de enorm populaire filmreeks, wist hij niet meer wat daarna zou komen. “Ik denk zeker dat veel van het drinken, terwijl het filmen van Harry Potter eindigde en nadat het eindigde, paniek was en niet weten wat te doen. Ik was niet comfortabel genoeg met wie ik was, om nuchter te blijven,” vertelt Daniel aan Radio 4’s Desert Island Discs. 

 
Stoppen met alcohol

Hij voelde tijdens zijn verslaving de druk om steeds meer te gaan drinken. Toen de acteur twintig werd, besloot hij om te stoppen met zijn verslaving. Daniel vindt het raar dat hij op zo’n jonge leeftijd al moest stoppen met overmatig drinken. Hij vraagt zich altijd af of dit komt door het spelen Harry Potter of dat dit sowieso zou gebeuren. “Maar ik zal het nooit weten. Het zit in mijn familie, generaties terug. Zeker niet mijn moeder en vader, dat wil ik er wel even aan toevoegen,” vertelt hij. Ook is hij ontzettend dankbaar voor de kans die hij, op zo’n jonge leeftijd, heeft gekregen. 

Bron: thesun.co.uk | Beeld: Getty Images

Must reads 👀