News

Bang voor naalden? Goed nieuws, want deze worden misschien vervangen door laserstraal

Was jij als klein kind al bang voor naalden en staat het zweet al op je voorhoofd en beginnen je handen al te trillen bij het zien van een klein prikje? Goed nieuws, want wellicht is dit binnenkort verleden tijd.

Laseren in plaats van prikken

Bij de Universiteit van Twente zijn onderzoekers bezig om een oplossing te ontwikkelen voor mensen die last hebben van prikangst. Je hebt op dit moment al een vaccinatiepleister en medisch lachgas als ontspanningsmiddel, maar onderzoekers zijn op dit moment druk bezig met het maken van een laserstraal die vaccineert. 

Hoe werkt het?

De pijnloze laservaccinatie bestaat uit een apparaat met een kleine chip. Dit is het belangrijkste onderdeel van het alternatief voor prikken. De chip en de laserstraal zorgen er samen voor dat de vloeistof, wat normaal in de prik zit, extreem warm wordt en uiteindelijk gaat koken. Dan vuurt de vloeistof met een snelheid van 360 kilometer per uur uit het apparaat. Door die snelheid gaat het rechtstreeks de huid in en ervaar je geen pijn. 

Helaas is het alternatief nog niet volledig ontwikkeld. Ook is het alleen geschikt om een medicijn toe te dienen, dus niet om bloed af te nemen. Maar voor mensen met prikangst is dit hopelijk goed nieuws binnenkort.

Bron: EditieNL | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook