Lifestyle

Deze manieren heb jij sowieso een keer gebruikt om af te kijken

Het is natuurlijk de bedoeling dat jij urenlang loopt te leren voor al je toetsen en deze dan met een goed cijfer haalt. Helaas zijn er vaak leukere dingen om te doen dan leren, wat niet heel erg bevorderlijk is voor je schoolwerk... Oké, je hebt niet geleerd maar je moet wel een toets maken. Wat doe je dan? Afkijken. De een kijkt vaker op het blaadje van de buurvrouw dan de ander, maar de kans zit er dik in dat ook jij weleens af hebt gekeken om je toets te kunnen halen. Deze manieren heb jij sowieso een keer gebruikt.

Briefje in etui
Je gebruikt een etui om je pennen en potloden in op te bergen, maar er past ook nog meer in. Een spiekbriefje, bijvoorbeeld. Je deed de rits van je etui half open en drukte je spiekbriefje tegen de zijkant aan. En als de docent wegkeek, dan wierp je even een blik op het briefje. Dit kon helaas maar bij een aantal docenten, want bij sommige lessen was een etui op tafel zelfs verboden.

Spraakmemo, oortjes via telefoon
Echte slimmeriken hebben in plaats van afgekeken ook weleens afgeluisterd. Voordat de toets begon sprak jij alle antwoorden in via een spraakmemo, zodat je deze met een oortje terug kon luisteren tijdens de toets. Spannend, maar als de docent niets zag was dit dé manier om te spieken.
afkijken school toets
Boek / samenvatting in je tas
Sommige docenten letten niet zo goed op, en dat is voor jou de kans om eens even goed af te kijken. Je zet je tas naast je op de grond, en legt je boek of samenvatting open in de tas. Als de docent niet langs kwam lopen, was het enige wat je hoefde te doen af en toe in je tas spieken.

Pleister
Een pleister gebruik je meestal om op een wondje te plakken, maar sommige scholieren gebruikten de pleister ook om mee af te kijken. Dit kon alleen maar als je een klein beetje hoefde te spieken, want er past natuurlijk geen boekwerk op de binnenkant van een pleister.

Binnenkant hand/ arm
Lange mouwen aan en hup: als de docent niet keek, dan stroopte jij je mouw even omhoog. Aan de binnenkant van je arm had jij hele verhalen vol met antwoorden staan, die jou weer op weg hielpen tijdens de toets.

Het is natuurlijk beter om gewoon te leren voor je toets, in plaats van afkijken. Moeite met plannen? Met deze hacks word jij in pro in plannen ;-).

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved