Lifestyle

Met deze 10 ideeën wordt jouw eerste date alles behalve saai

Heb jij binnenkort een afspraakje op de planning staan, maar weet je nog niet zo goed wat jullie gaan doen? Stop met zoeken: Girlscene heeft de origineelste ideeën voor een eerste date op een rijtje gezet. Benieuwd wat jij met je potentiële lover kan gaan doen? Lees dan snel verder. 

1. Buitenbioscoop

We know, naar de bioscoop gaan op je allereerste date is geen goed idee. Maar deze variatie van samen een filmpje kijken is juist perfect voor een eerste date. In de zomer is zo’n buitenbios al superleuk, maar in de winter is het misschien wel nog romantischer. Neem warme chocolademelk mee, deel een dekentje en geniet van de film. In Nederland zitten verschillende buitenbioscopen, maar vele zijn alleen in de zomer geopend. Goed nieuws: In de wintermaanden kan je met je vlam naar Pathé in Utrecht Vaartsche Rijn. Enjoy.

2. Comedy show

Lachen, gieren, brullen. Als jij er zeker van wil zijn dat jij en je date een gezellige avond tegemoet gaan, moet je een comedy show bezoeken. De sfeer is daar heel chill en door alle grappen is het ijs meteen gebroken. Erg origineel én heel leuk. Wil je gelijk een hapje eten? Er zijn genoeg comedy shows waar je wat kan snacken. Dit wordt sowieso gezellig.

3. Dieren knuffelen

Wie houdt er nou niet van schattige diertjes? Wij van Girlscene zijn er in ieder geval dol op en daarom vinden we dit ook een supertof idee. Ga tijdens je date langs bij een asiel of bezoek een kinderboerderij. Zo ben je lekker actief bezig en heb je sowieso genoeg gespreksstof. Nog een voordeel: je ziet gelijk of je date goed is met dieren. Have fun.

Labrador retriever pup knuffelen

4. Glowgolf

Ben jij graag lekker bezig en kan je eigenlijk niet lang stilzitten? Dan is dit date idee perfect voor jou. Trek je mooiste witte bloesje aan en ga gezellig glowgolfen. Jullie zijn lekker bezig en er is genoeg ruimte voor een grapje hier en daar. Enige nadeel: zo’n glowgolfpartijtje duurt vaak niet langer dan een uur. Zie jij je date wel zitten? Ga dan na het glowgolfen nog wat drinken. Proost.

5. Karaokeavond

Dit idee is alleen voor de echte durfallen onder ons: neem je date mee naar de karaokeavond van een leuk cafeetje. Drink wat, geniet van andere optredens en spring zelf op dat podium. Omdat jullie date in zo’n grappige setting plaatsvindt zal deze date allesbehalve saai zijn. Ook handig: je weet meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Durft je date uit zijn comfortzone te treden of is hij/zij wat verlegen? 

6. Picknick

Een picknick is ongeacht het seizoen altijd een goed idee. In de zomer gaan jullie opzoek naar het mooiste stukje park en genieten jullie van wijn en heel veel lekkernijen, terwijl jullie in de winter romantisch een dekentje delen en met een warme chocolademelk in de hand naar de zonsondergang kijken. Beide ideeën zijn enorm romantisch en origineel als eerste date. Ook handig: door de rustige omgeving worden jullie niet gestoord tijdens het gesprek en kom je superveel over je potentiele liefde te weten.

7. Proef dansles

Hilarisch en super als date: een proef dansles. Ga samen opzoek naar een leuke dansstijl en schrijf jullie in voor een proeflesje. Zo zie je gelijk of je vlam losse heupjes heeft en kan je zelf ook je beste dansmoves laten zien. Ben je overtuigd van zijn of haar danspasjes? Dan kunnen jullie daarna gelijk de stad in. Dit wordt een hele gezellige avond.

8. Skydiven

Ben jij niet zo bang aangelegd? Ga dan skydiven. In Nederland zitten genoeg bedrijven waar je dit kan doen. De pakjes die jullie aangemeten krijgen zijn perfect om wat grapjes over te maken en de ervaring zorgt voor genoeg gespreksstof. Na het skydiven kunnen jullie nog een drankje doen om de adrenaline te laten zakken en over wat serieuzers te praten. Wedden dat jullie dan ook gelijk een tweede date afspreken?

9. Spelletjescafé

Enorm leuk: een spelletjescafé. Houd jij van spelletjes? Dan is zo’n café de perfecte locatie voor je eerste date. Even googelen en je vindt er eentje bij jou in de buurt. Laat je date het bordspel kiezen en bestel een drankje. Tijdens het spelen heb je genoeg gespreksstof en de relaxte sfeer maakt her makkelijker persoonlijke vragen te stellen. Niet té fanatiek worden hé?

10. Trampolinepark

Je hoeft helemaal geen kind te zijn om een trampolinepark ge-wel-dig te vinden. Tegenwoordig zijn springparken heel populair en vind je er hoogstwaarschijnlijk wel eentje bij jou in de buurt. Dit idee is speciaal voor echte sportievelingen: een middagje springen is namelijk een hele work-out. De sfeer is heel ontspannen en jullie kunnen over van alles en nog wat praten. Misschien kan je date je wel een kunstje leren? Veel plezier. 

Bron: cosmopolitan.com, attractiongym.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀