Lifestyle

5 handige bespaartips omdat de maand december al duur genoeg is

Uit onderzoek is gebleken dat december verreweg de duurste maand van het jaar is en dat kunnen we alleen maar beamen. Onze portemonnee wordt steeds lichter en ook ons banksaldo zakt steeds verder. Een cadeautje hier, koffietje daar: geld rolt hard in de laatste maand van het jaar. Ben jij bijna blut en kan je wel wat bespaartips gebruiken? Girlscene is jouw redder in nood: hieronder lees je de beste bespaartips voor komend jaar. 

Check je abonnementen

Jongeren tot 25 jaar hebben gemiddeld zestien lopende abonnementen. Veel hè? Wat opvallend is: maar liefst 91% van de Nederlanders denkt dat ze veel minder abonnementen hebben dan ze daadwerkelijk hebben. Deze getallen zijn uit een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting NIBUD gerold. Het gevaar hiervan is dat je niet in de gaten hebt hoeveel geld je daaraan uitgeeft. Dit kan geldproblemen veroorzaken. Dat willen we natuurlijk niet, ga daarom al je abonnementen na en zeg degene die je nooit meer gebruikt snel op voor het nieuwe jaar!

Bespaar op je zorgverzekering

Kijk jij ook wel eens met grote ogen naar de afschriften van jouw zorgverzekering? Wat een bedrag hè? Misschien kan dit wel lager. Check daarom aan het eind van ieder jaar of je het komende jaar kan besparen op jouw zorgverzekering. Misschien ben jij nu wel verzekerd voor dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, dat is natuurlijk superzonde van jouw zuurverdiende centen. Tip van Girlscene: de zorgverzekering van FBTO. Bij FBTO kies je uit elf modules alleen de aanvullende zorg die bij jou past. En betaal je alleen voor wat jij kiest. Zo stel je zelf je eigen zorgverzekering samen. Nooit meer te veel betalen dus, chill. 

Stap over naar een andere zorgverzekeraar

Bij bovengenoemde tip hebben we het al over je zorgverzekering gehad, maar check ook even de zorgverzekeraar zelf. Misschien is de zorg die jij nodig denkt te hebben komend jaar wel veel goedkoper bij een andere zorgverzekeraar. Premies veranderen elk jaar, dus maak altijd in november of december een middagje vrij om zorgverzekeraars en hun verzekeringen te vergelijken. FBTO heeft hier een hele handige tool voor: via de site reken jij heel simpel jouw premie voor je zorgverzekering van 2020 uit. Dat is nog eens makkelijk besparen. 

Koop tweedehands

Tweedehands winkelen is hip én enorm goed voor je portemonnee. Bezoek kringloopwinkels of vintage shops en leef je uit. Nog een prettige bijkomstigheid: tweedehands shoppen is beter voor het milieu. Het vintage-item is namelijk al gemaakt en zorgt dus niet voor extra vervuiling en verspilling. Wil jij liever online shoppen? Bezoek dan sites als marktplaats.nl of unitedwardrobe.nl. Ook hier vind je genoeg pareltjes voor een zacht prijsje. Lekker bezig!

Ga op zoek naar kortingscodes

Kortingscodes zijn jouw beste vriend in krappe tijden. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een kortingscode voor: de drogisterij, kleding, schoenen, uitjes en restaurants. Even googelen en je hebt zo een nieuwe kortingscode in handen. Op deze pagina heeft Girlscene de leukste kortingscodes alvast voor jou op een rijtje gezet. Zo kan je ondanks die lege spaarrekening toch nog genieten in 2020. Yay.

Dit is een samenwerking.

Beeld: iStock

Must reads 👀