Lifestyle

Met deze tips maak jij ongetwijfeld een goede indruk op je schoonouders

Je hebt een paar weken geleden een ontzettend leuke jongen ontmoet. Jullie hebben al meerdere dates gehad en het begint nu echt serieus te worden. Vanavond ga je zijn ouders ontmoeten. Paniek! Hoe zorg je ervoor dat zijn ouders jou net zo leuk gaan vinden als hij/zij? Je hebt maar één keer de kans om een goede eerste indruk te maken, dus je mag het niet verpesten. Geen zorgen: als je deze tips in je oren knoopt, dan moet het helemaal goed komen met de schoonfamilie. 

1. Gebruik geen telefoon als je aan tafel zit
Als ouders ergens een hekel aan hebben, dan is het wel de telefoonverslaving van hun kind. Dus wanneer jij je telefoon tevoorschijn trekt tijdens het avondeten, zullen ze ook niet heel enthousiast reageren. Laat je telefoon lekker in je zak zitten en laat zien dat jij ook geïnteresseerd bent om zijn ouders te leren kennen. Telefoongebruik is sowieso een afknapper, maar zeker aan de keukentafel.

2. Zoek raakvlakken
Als je bang bent voor stiltes, kun je je best een beetje voorbereiden. Vraag aan je vriend wat zijn ouders leuk vinden en zoek naar raakvlakken. Gesprekken gaan namelijk veel makkelijker wanneer beide partijen interesse hebben. Maar maak je vooral niet te druk over de stiltes, want vaak valt het achteraf heel erg mee. Er zijn genoeg gespreksonderwerpen te vinden.

3. Denk aan je manieren
Onbeschoft gedrag is een grote afknapper, dus wees beleefd. Je hoeft natuurlijk niet te doen alsof je bij de koning op bezoek bent, maar probeer wel netjes over te komen. Stel je netjes voor als je binnenkomt en zeg dat je het leuk vindt om de ouders van je vriend te ontmoeten. En spreek zijn ouders met ‘u’ aan, totdat zij zeggen dat je wel ‘je’ mag zeggen. Het zijn kleine dingen, maar toch ook heel erg belangrijk voor die goede eerste indruk.

4. Toon interesse in hen
Wedden dat zijn moeder het ontzettend leuk vindt als jij vraagt naar haar passie voor muziek? Bingo, gespreksstof! Zij willen jou leren kennen, maar het is ook belangrijk dat jij hen leert kennen. En ook zij vinden het stiekem leuk als je oprecht geïnteresseerd bent in de ouders van je lover. Probeer dus niet alleen over jezelf te praten, maar ook meer over hen te ontdekken.

5. Wees niet te klef
Zijn ouders zijn waarschijnlijk hartstikke blij dat hun zoon/dochter een vriendin heeft gevonden, maar ze zitten er niet op te wachten dat jullie de hele avond bij elkaar op schoot zitten. Het is misschien moeilijk in het begin, maar wees niet te klef. Natuurlijk is een kusje af en toe leuk, maar niet constant. Probeer dat ‘gekleffebef’ even te bewaren tot jullie met z’n tweeën zijn. Want zeg nou eens eerlijk, zou jij je niet opgelaten voelen wanneer je constant naar een klef stel moet kijken?

6. Wees jezelf
De laatste en meest belangrijke tip: wees vooral jezelf. Als jij je vanaf het eerste moment al voordoet als iemand anders, dan is het heel moeilijk om van die eerste indruk af te komen. Daarbij komt ook kijken dat zijn ouders echt wel door jouw act heen prikken. Doe je niet anders voor dan dat je bent. Stel dat jullie echt lang samen blijven? Dan hou je die neppe persoonlijkheid echt niet vol en wordt de relatie met je schoonfamilie alleen maar moeizamer. 

Bron: yourtango.com | Beeld: iStock

Must reads 👀