Lifestyle

Vertrekt je beste vriendin naar het buitenland? Dit zijn de leukste afscheidscadeautjes

Tijdens je stageperiode naar het buitenland gaan is tegenwoordig populairder dan ooit. Heel leuk als jij degene bent die een avontuur in het buitenland aangaat, maar wanneer het je beste vriendin is die voor een halfjaar naar Bali vertrekt klinkt het al een stuk minder aantrekkelijk. Je gaat haar ontzettend missen. En geloof ons: hoe gaaf haar avontuur ook is, ook zij zal soms een traantje wegpinken omdat ze jou mist. Om haar een mooi aandenken te geven, hebben wij de leukste cadeautjes voor je op een rij gezet.

1. Een pakje met brieven voor speciale momenten
Er zullen vast wel momenten zijn waarop je vriendin zich alleen voelt tijdens haar stage in het buitenland. Om er op die momenten toch voor haar te kunnen zijn, kun je voordat ze vertrekt een pakje met handgeschreven brieven in haar koffer stoppen. Je schrijft brieven voor verschillende situaties, bijvoorbeeld: ‘maak deze open wanneer je je verdrietig voelt’, of ‘maak deze open wanneer je jarig bent’. In die brieven schrijf je een persoonlijke tekst. Je bent er dan niet echt, maar op die manier ben je er toch nog een beetje bij wanneer ze je nodig heeft.

2. Filmpje met jullie favo momenten
Als je een beetje handig bent met je laptop, is het leuk om een video voor haar te maken met jullie favoriete foto’s en video’s samen. Stuur deze naar haar op wanneer ze op haar bestemming is aangekomen. Zo heeft ze bij aankomst nog een onverwachts cadeautje. En nog beter: ze kan het filmpje zo vaak afspelen als ze zelf wil.

3. Een ingegraveerd sieraad
Als jouw vriendin een echte sieradengek is, dan is een sieraad natuurlijk heel leuk om te geven. Om het net een tikkeltje specialer te maken, kun je het armbande of de ketting laten ingraveren met een speciaal tekstje. Als ze naar haar pols kijkt en haar armbandje ziet, denkt ze altijd even aan jou.

4. Een puzzel met jullie foto
Als je vriendin een beetje creatief is, dan vindt ze het vast leuk om een gepersonaliseerde puzzel te krijgen. Kies jullie leukste foto uit, ontwerp een puzzel (online) en geef deze cadeau. Je kunt ‘m voor haar reis geven, maar misschien is het nog leuker om de puzzel op te sturen naar haar adres in het buitenland? Scheelt weer wat gewicht in de koffer, die ze vast goed kan gebruiken ;-).

5. Foto in fotolijstje
Heel simpel, maar toch ook heel leuk: een foto van jullie samen, in een mooi fotolijstje. Het is de bedoeling dat ze zich thuis gaat voelen op haar nieuwe plek. Hoe kan dat nou beter dan met foto’s van haar vrienden/familie in haar kamer? Het is altijd fijn om even naar een foto te kijken en het fleurt haar kamer gelijk op.

Bron beeld: iStock

Must reads 👀