Lifestyle

De after holiday dip: met deze 5 tips kom je er vanaf

Wekenlang heb je van alles gedaan behalve vroeg opstaan, huiswerk maken, werken of lange dagen binnen zitten. Sterker nog, de boeken die je hebt gelezen waren onder een parasol aan het strand. Nu de zomer voorbij is en de eerste week van het nieuwe jaar weer begint, ga je met een knoop in je maag weer aan de slag. Pffff, kan het niet altijd vakantie zijn? Met deze tips kom jij van je after holiday dip af.

Je voelt je moe, hebt weinig motivatie om iets te gaan doen en soms een beetje down als je terug denkt aan de warme dagen op de boulevard in die ene leuke plaats. Oftewel: een after holiday dip. Je bent waarschijnlijk niet de enige die hier last van heeft. Maar hoe komt dit? 

De knoop in je maag kan verschillende oorzaken hebben. Phsycholoog Mariëlle Borst legt uit: "De rode draad die in al deze verschillende knopen te ontdekken valt, is dat je hele systeem tijdens de vakantie in een heel ander ritme terecht is gekomen. Het ultieme kenmerk van vakantie is namelijk dat in zo’n fijn vakantieritme het werk en alles wat daarbij komt kijken, niet langer centraal staat. Je staat op als je zin hebt om op te staan, je eet als je honger hebt, je gaat erop uit als je daar behoefte aan hebt, je leest eindelijk weer eens een boek uit en als je het warm hebt spring je lekker in een azuurblauwe zee.”

after holiday dip

Wanneer de vakantie weer voorbij is wordt het zorgeloze ritme waar je net aan gewend was weer helemaal omgegooid, en dit is voor veel van ons even slikken. Om iedereen een handje te helpen heeft Girlscene de beste tips geselecteerd voor jou om deze dip tegen te gaan.


#1. Start rustig weer op 
De avond van tevoren terugkomen van je vakantie is niet het beste plan. Wanneer je thuis komt staart je overvolle mailbox je aan en je stapel was puilt uit, en je bent ook nog eens van alles kwijt, *zucht*. Kortom: niet fijn. Om dit soort stresssituaties te voorkomen kun je het beste een paar dagen thuis weer rustig wennen aan de omgeving en kleine klusjes in huis doen zoals spullen opruimen, wasjes draaien en boodschappen doen. 

#2. Doe gezellige dingen met je vriendinnen of familie
Het nadeel aan vakanties is dat je geen tijd kan doorbrengen met mensen die veel voor je betekenen. Plan bij thuiskomst dus weer leuke dingen in om te doen met vriendinnen of met je familie, misschien wilde je bijvoorbeeld altijd al eens naar die ene stad? Let's do it!

#3. Plan alvast je volgende reisje
Een van de beste belangrijkste tips is deze: door het plannen van een nieuwe trip heb alvast weer iets om naar uit te kijken. Als je nog niet genoeg geld hebt kun je alvast bedenken waar je heen zou willen, of dingen doen die je op vakantie zo leuk vond (denk aan: shoppen, stranddagje, fietsen huren). 

#4. Doe een work-out 
Je moet jezelf misschien even van de bank af sleuren, maar van sporten word je wel happy. Er komen namelijk geluksstofjes in je hersenen vrij en het vermindert stress. Geen inspiratie? Ga bijvoorbeeld voor een strakke buik met deze workouts

#5. Wees creatief met foto's
Na je vakantie staat waarschijnlijk je hele telefoon vol met foto's. Om deze fijne herinneringen een mooi plekje te geven kan je bijvoorbeeld creatief aan de slag gaan met het maken van een fotoboek of een collage voor in je kamer. 

 

Bron: Happinez, vrouw.nl, Getoutofyourfatsuit | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved