Lifestyle

9 makkelijke en minimale self-care tips die je tijdens je drukke dag kunt toepassen

Wanneer je het zo druk hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dan wil je jezelf nog wel eens vergeten. Denk aan achter je bureau lunchen omdat je geen tijd hebt, plas ophouden want daar is ook geen tijd voor en even een luchtje scheppen is écht geen tijd. Terwijk self-care juist hetgeen is wat de drukte zoveel draagbaarder maakt. Self-care betekent geen uren in bad, een yoga-sessie of met je benen in een kleermakerszit aan je bureau, self-care zit in hele kleine en gemakkelijke dingen. Met deze negen easy toepasbare self-care tips kom jij ontspannen je drukke dag door.


♥ 1. Geef je brein een social media break
Of dit tijdens je werk is, tijdens de lunch of juist tijdens je openbaar vervoer momentje onderweg naar huis, dat maakt niet uit. Geef jezelf een uur lang alle rust door alle social media prikkels uit te schakelen.

♥ 2. Adem
Neem een korte pauze van alles wat je doet en haal drie keer diep en langzaam adem. Doe dit op een aantal willekeurige momenten op de dag. Wanneer je dit dagelijks doet, vermindert het stress. Probeer anders deze gemakkelijke ontspanningsoefeningen

♥ 3. Houd pepermunt of lavendel in je handtas
Op momenten dat je je niet zo goed of gestrest voelt schijnen deze geuren enorm te helpen. De kruiden hebben een verzachtende werking en dit werkt kalmerend.

via GIPHY

♥ 4. Rek en strek
Ga tweemaal per dag voor een goede rek en strek sessie. Doe dit vooral op dagen wanneer je lang stilzit. Dit werkt perfect voor de kantoormedewerkers of de studiebollen. 

♥ 5. Geef peptalks
En dan niet aan anderen, maar aan jezelf. Wanneer je in de ochtend voor de spiegel staat geef je jezelf gewoon een compliment, zoals ''Je gaat het rocken vandaag'', ''Je bent een powervrouw'' of ''Je outfit is on fleek, laat iedereen maar kijken!''. Wedden dat je meer zin krijgt in de dag.

♥ 6. Maak date-plannen
Nee-nee, niet met je crush, maar lekker met jezelf. Als je iedere dag een fijn momentje inplant, heb je iets om naar uit te kijken. Dat ene goede boek, die spannende serie of die gezichtsmaskers die al weken op je liggen te wachten. Hier krijg je direct de hele dag motivatie van.

via GIPHY

♥ 7. Geef complimenten
Oké, nu wel echt aan anderen. Probeer eens onbekende mensen te complimenteren en op te vrolijken, dit geeft je vast een supergoed gevoel.

♥ 8. Lach
Jezelf commanderen om te lachen is natuurlijk best lastig. Neem daarom gewoon iedere dag een momentje voor jezelf om een grappige YouTube-video te bekijken. Zoek schattige kittens, foute blunders of je favoriete hilarische influencer op.

♥ 9. Ga voor ontspannende achtergrondgeluiden
Misschien ga jij altijd los op Martin Garrix of is Justin Bieber jouw guilty pleasure, toch moet je deze muziek aan de kant schuiven, ondanks dat je daar wellicht het meest van geniet. Ga voor witte ruis of natuurgeluiden op de achtergrond. Dit werkt mega ontspannend. 

Zo zie je maar dat self-care en je momentjes van rust vinden helemaal niet ingewikkeld is. Deze fijne tips pas je de hele dag door toe, wanneer jij er aan toe bent. Wist je dat met puppy's knuffelen ook heel rustgevend werkt en goed is voor je mental health? Een goede reden om een viervoeter aan te schaffen ;-)
Vrouw met pup
Bron: ​thoughtcatalog, womenshealthmag.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook