Real life

Girls Issues: ‘Mijn lesbische vriendin flirt met mij en met anderen tegelijk’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die niet weet hoe ze haar crush moet loslaten terwijl zij al met een ander bezig is..

Hey Girlscene!

Ik heb een beetje een dilemma en hoop dat ik hier een handige tip voor kan krijgen. Twee jaar geleden was er een meisje dat ik echt heel leuk vond. En zij mij ook. Zij is lesbisch en de beste vriendin van mijn ex. We hebben heel lang om elkaar heen gedraaid, maar later bleek dus, dat ze een ander meisje ook leuk vond/vindt. Dat is haar ex en een hele goede vriendin van mij. Blijkbaar heeft ze elke maand gewoon gewisseld met flirten. Dus de ene maand met mij en de andere maand met haar. Ik ben dus deels boos, maar ook nog steeds best wel gekwetst. Ze heeft namelijk een keer gezegd dat ze dat andere meisje voor “het karakter” en mij “voor de sex” zou willen! Mega respectloos. En toch viel ik daarna opnieuw voor haar mooie praatjes en daar baal ik zo erg van, want ze flirt nu weer met haar ex. Ik wil haar zo graag zeggen “doe het nou niet” maar ik weet hoe blij ze haar kan maken, maar ook hoe ze ons beiden heeft bedrogen. In ieder geval, ik ben bang dat het een stukje jaloezie is. Dit meisje heeft me zo veel geweldige momenten laten meemaken. Ik ben in een dilemma, ik ben bang dat ik haar nooit niet-leuk ga vinden maar ik moet door. Ik wil haar laten zien dat ik veel beter af ben zonder haar, maar hoe doe ik dit? En hoe vergeet ik al die leuke momenten. Ik denk er veel te vaak aan terug, en wil haar niet missen. Ik kan het niet aanzien hoe zij door gaat en met zo veel meisjes flirt.

Ik hoop super erg dat jullie dit lezen, ik zit er mee! En ik zie haar vanavond op een feestje, dus ben wel een beetje zenuwachtig.

Liefs,
Beau

Lieve Beau,

Wat vervelend voor je. Het is heel moeilijk om iemand die je leuk vindt te zien met iemand anders. Het is begrijpelijk dat je gekwetst bent omdat zij niet zo serieus met jou was als jij met haar. Dat ze jou alleen ‘voor de seks’ zou willen kan natuurlijk niet. Het is misschien moeilijk maar het is beter om dit meisje achter je te laten. Je verdient iemand die echt helemaal voor jou gaat en niet met anderen flirt. Ik snap dat je haar wil laten zien dat je beter af bent zonder haar, maar het beste is om geen aandacht meer aan haar te besteden. Als jij aan haar laat zien dat je gewoon verder gaat met je leven, zal zij dit moeilijk vinden om te zien. Dan krijgt zij het gevoel dat je niet meer aan haar denkt en niet meer om haar geeft. Het is ook goed om haar achter je te laten en verder te gaan met dingen doen die jij leuk vindt. Probeer niet meer continu te kijken wat zij aan het doen is of terug te kijken naar oude foto’s samen. De leuke momenten samen hoef je niet te vergeten, je kan beter dankbaar zijn dat jullie die hebben mogen delen en een leuke tijd samen hebben gehad. Maar nu is het tijd voor een volgende stap. Probeer leuke dingen met vriendinnen te doen en dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Ga bijvoorbeeld beginnen met dat boek lezen die al heel lang in je kast staat of houdt een beauty en chill dagje met je vriendinnen. Je hebt nu alle tijd voor me-time en om van de kleine dingen te genieten in het leven. En er zijn genoeg vissen in de zee, dus de ware kom jij echt nog wel tegen lieve Beau. (Misschien wel sneller dan je denkt).

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.​

Beeld: iStock

Must reads 👀