Real life

Girls Issues: ‘Mijn crush en ik schelen 7 jaar, hoe vertel ik dit mijn ouders?’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die bang is dat haar ouders het leeftijdsverschil tussen haar en haar lover niet accepteren…

Heeiii Girlscene!

Ik heb een groot probleem. Ik heb een hele leuke jongen ontmoet via Snapchat. We bellen, snappen en FaceTimen de hele tijd. Maar het probleem is dus dat hij twintig is en ik ben dertien. Mij maakt het niet uit, want hij is echt zo leuk. Mijn ouders schelen ook elf jaar, maar ik durf het niet tegen ze te zeggen. Weet jij wat ik moet doen?

Liefs,
Anoniem
Hi lieve Anoniem,

Oei, wat vervelend. Als je iemand écht heel leuk vindt wil je diegene natuurlijk het liefst aan iedereen laten zien. Wanneer jij en die jongen echt een relatie willen aangaan zou je hem toch echt aan je ouders moet voorstellen en het is helemaal niet gek dat je dit spannend vindt. Een leeftijdsverschil tussen volwassenen en jongeren is net iets anders. Als je als tiener een relatie hebt met iemand met een groot leeftijdsverschil kom je namelijk beide in een andere levensfase terecht. Iemand van twintig heeft andere verplichtingen en behoeften dan iemand van jouw leeftijd. Als je volwassen bent liggen die verplichtingen en behoeften veel meer op een lijn. Daarom worden deze relaties sneller geaccepteerd.

Als jij en die jongen er van overtuigd zijn dat jullie helemaal gek op elkaar zijn, is het ‘t beste om het wel aan je ouders te vertellen. Als jij en je misschien toekomstige lover ooit eens relatieproblemen hebben zijn je ouders daar om jou te steunen. Dat is natuurlijk alleen maar fijn.

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.​

Beeld: iStock

Must reads 👀