Lifestyle

Zo wordt de eerste ontmoeting met je schoonfamilie gegarandeerd een succes

Wanneer je de liefde van je leven hebt gevonden heb je niet alleen een fantastische lover erbij, maar ook zijn of haar (hopelijk) net zo fantastische familie. De eerste keer je schoonfamilie ontmoeten is natuurlijk reuze spannend. Je wil de beste versie van jezelf laten zien en er vooral voor zorgen dat je nieuwe schoonfamilie de vorige lovers van je liefje volledig vergeet. Met deze checklist ben jij sowieso de meest favoriete nieuwe aanwinst van de familie.

♥ Dress to impress, maar zeker niet teveel
Je moet er uiteraard gelikt uitzien op de eerste dag dat je je schoonfamilie ontmoet. Netjes, maar niet té netjes. Een leuk colbertje doet het altijd goed, maar match dit dan met een stoere broek en sneakers, of een paar toffe boots. Doe er vooral geen kokerrok en hakken onder. Hakken kunnen sowieso een beetje overweldigend overkomen. Als je hakken aan wil trekken combineer deze dan met een leuke baggy trui. Dit maakt de hakken minder sexy, maar juist weer stoer. 

Minder met de make-up
Zie het ontmoeten van je schoonfamilie als een soort sollicitatie. Dit moet je wel met een korreltje zout nemen. Maar tijdens een sollicitatie moet je ook nooit over de top gaan. Het is voor mensen fijn om de echte jij te zien. Mensen krijgen een minder duidelijk beeld van je achter alle make-uplagen. Je moet vanzelfsprekend altijd doen waar je je goed bij voelt. Ben jij iemand die gewoon graag all the way met oogschaduw en contouren gaat? Doe dan een laagje minder, je bent sowieso prachtig van jezelf. 

via GIPHY

♥ Ontspan
Je bent natuurlijk mega zenuwachtig. Onderweg naar de familiebijeenkomst zit je je mentaal helemaal voor te bereiden. Alsof een nieuwe liefde alleen al niet spannend genoeg is, moet je ook nog eens je best doen om de schoonfamilie in te palmen. Probeer dit idee volledig los te laten. Als je alleen maar denkt aan wat er mogelijk kan gebeuren en je de toekomst probeert te voorspellen, loopt het zeker in de soep. Adem in, adem uit. Ontspan.

♥ Vertel nog niet alles
Het is sowieso een geweldig verhaal hoe jij en je lover elkaar ontmoet hebben. Het was die avond in de club dat jij met iets teveel wijn op van de bar viel en je liefje daar was om je op te vangen. En flits, pats, boem de vonken sprongen over. Jij en je lover vinden het superleuk om te vertellen, maar je schoonfamilie krijgt misschien het idee dat jij wel heel erg van feestjes (en drankjes) houdt. 

♥ Blijf lekker jezelf
Dit is wel de aller-aller-allerbelangrijkste. Uiteindelijk moeten jij en je schoonfamilie elkaar accepteren zoals jullie zijn. Als jij van blotere kleding, zware eyeliner en een zwoele rode lip houdt, moet jij dat honderd procent rocken. Als ze je eenmaal kennen weten ze dat er een superlieve, zachte en leuke meid achter jouw kledingstijl zit. Mensen hebben helaas altijd vooroordelen en hebben snel een mening over alles en iedereen. Daarom kan het geen kwaad om de eerste keer even je beste beentje voor te zetten.
De eerste keer met je schoonfamilie
Bron: thespruce.com, thetelegraph.co.uk  | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook