Health

Deze piercing helpt je van migraine af

Autsj! Er komt een vervelende hoofdpijn opzetten en jij weet wel weer hoe laat het is... Migraine. Noooo! Net vlak voordat belangrijke tentamen of die belangrijke afspraak. Mensen met migraine herkennen deze momenten ongetwijfeld, maar het schijnt dus dat je er met deze piercing gemakkelijk vanaf komt.

Daith piercing tegen migraine

Als je weleens migraine hebt gehad, dan weet je hoe die ondragelijke deze hoofdpijn kan zijn. Heb jij al van alles geprobeerd en werkt niks tegen deze pijn? Dan is het wellicht een piercing de oplossing. Nu horen wij je al denken, een piercing!? tegen migraine!? Yes, dit schijnt dus echt te werken. Er zijn veel dokters die het idee afwijzen en het is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar veel zweren bij de daith piercing tegen migraine.

De werking

Deze daith piercing zit aan de binnenkant van het oor, net boven de tragus en is volgens veel van de dragers dus echt een wondermiddel deze vervelende hoofdpijn. De werking van de daith piercing wordt vergeleken met acupunctuur, omdat de piercing waarschijnlijk een specifiek drukpunt stimuleert.

10% van alle migraineklacchten genezen

Hoewel er weinig bekend is over de werking van de piercing en artsen vaak nogal sceptisch zijn, is Dr. Chris Blatchley van de London Migraine Clinic, wel overtuigd van de werking. Volgens hem is het wel belangrijk te benadrukken dat niet iedereen reageert op de piercing. “Je kunt de groep in drieën splitsen: mensen die helemaal niet reageren op de piercing en mensen die deels reageren, waarbij de effecten van de piercing na een week of twee afnemen – die twee groepen samen vormen minder dan de helft van de mensen. En daar tegenover staan mensen die wél reageren, waarvan zo’n tien procent zelfs van alle migraineklachten genezen,” aldus Blatchley.

Ervaringen

Daarnaast zijn er ook meerdere mensen die laten weten dat de piercing echt werkt tegen migraineaanvallen. Zo ook Jenny, die twee daith piercings liet zetten met de hoop dat haar migraine verminderde. “Ik heb op een gegeven moment zelfs de piercings eruit gehaald om te kijken of ze écht hielpen, en na een paar dagen kreeg ik weer een migraineaanval. Ik heb ze er hierna weer in gedaan en nooit meer ergens last van gehad,” zegt ze.

Bron: Tonic.vice.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved