Lifestyle

DIY: 5 keer knutselen met Pasen

De vrolijke paashaas huppelt binnenkort weer in onze tuintjes! Met Pasen staat voor veel mensen net als Kerstmis en Sinterklaas, heel veel lekker eten centraal. Daarnaast is het de perfecte gelegenheid om je huis of kamer om te toveren in de lentesfeer en de handen uit de mouwen te steken. Je bent gelijk een middag zoet met knutselen en je verrast je familie aan de ontbijttafel! We zetten vijf ideeën op een rij met de leukste DIY’s voor Pasen.

1. Paasslingers
Het is een feestdag, dus er mogen slingers aan de muur. Je eigen slingers maken is eigenlijk heel erg simpel en het ziet er super creatief uit. Je kiest een kleur papier uit met of zonder printje en je knipt hier figuurtjes van een haas uit. Maak een gaatje in de oren en rijg de figuurtjes aan een mooi lint of stukje touw. Om het af te maken lijm je er wattenstukjes op als staart. Hoe cute!? Wil je iets meer uitpakken met een slinger? Rijg dan mooie houten kralen aan een stuk touw en hang om de paar kralen een uitgeknipt paasei aan een touwtje. 

View post on Instagram
 

2. Paaseitjes
Eieren versieren? Dan denk je al snel aan verf die alle kanten op spat en geklieder. Leuk om te doen, maar deze manier is nóg leuker. Eieren versieren ziet er namelijk ook heel leuk uit met glitters, metallic en washi tape. Het is bijna zonde om ze op te eten… 

Wat heb je nodig?
– Metallic bladmetaal
– washi tape
– lijmspray
– schaar
– eieren
Gebruik hardgekookte eieren met versieren. Spray ze eerst met een beetje lijm, zodat het bladmetaal goed blijft plakken. Om het mooi af te werken, gebruik je een zachte make-up kwast. Over make-up gesproken, voor een mooie look tijdens de paaslunch volg je deze tips. Voor patroontjes gebruik je washi tape in verschillende printjes en kleuren. Wil je echt los met glitter? Lijm bijvoorbeeld de onderkant van het ei en dip het in een bakje glitters. 

View post on Instagram
 

tape pasen kleur
Washi decoratietape stippen, Bol.com | €8,08

3. Paastak
De ‘ouderwetse’ paastak blijft leuk! Steek een paar paastakken in een mooie vaas en hang hier je zelfgemaakte paaseieren of andere versieringen aan (zoals je paasslinger).

View post on Instagram
 

4. Paasei van rietjes
Verzamel zoveel mogelijk vrolijke rietjes, want hier maak je een origineel paasei mee. Knip een paasei uit van papier of karton. Lijm er verschillende rietjes op en knip op het einde de randjes netjes af. Plak het ei dan op een stuk karton en je hebt een soort 3D-effect. 

View post on Instagram
 

5. Paasservetjes
Organiseer jij het ontbijt of de brunch voor de familie dit jaar? Dan wil je natuurlijk dat de tafel helemaal in paasthema klaarstaat. Dit paasservet in de vorm van een paashaas mag dan ook niet ontbreken. Hoe vouw je zo’n servet? Bekijk de video hieronder en vouwen maar! Sta je ook in de keuken? Met deze heerlijke recepten kom jij Pasen wel door.

Watch on YouTube

View post on Instagram
 

Bron: Flair.be, Famme.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀