News

Bye tentamenstress! Deze universiteit krijgt tijdens de tentamenweek een ‘puppy room’

Hoewel we met ons hoofd nog in het weekend zitten, moeten we er vandaag toch allemaal weer aan geloven. Hello monday… Het is weer tijd voor colleges, koffie en leren in de bieb, want de tentamens staan alweer voor de deur. Krijg jij ook al stress van het woord tentamens? Dan heb jij geluk als je op deze universiteit studeert, want zij introduceren een puppy room om stress te verminderen tijdens deze belangrijke weken. Love it!

Puppy room tijdens tentamenweek
Krijg jij al rode vlekken in je hals als iemand het woord tentamenweek uitspreekt en lichte paniekaanvallen bij bij het idee dat je volgende week tentamens moet maken? Zoals we allemaal weten is stress niet goed voor de mens en daarom probeert de Universiteit van Amsterdam stress te verminderen onder de studenten tijdens de tentamenweken. 

De UvA-Universiteitsbibliotheek aan het Singel in Amsterdam krijgt tijdens de tentamenweek namelijk een ‘puppy room’. Hier krijgen studenten de mogelijk om een kwartier lang met puppy’s te knuffelen… Hoe leuk is dit? Dit maakt die vervelende tentamenweek een stuk aangenamer als je het ons vraagt ;-).

Bron: Folia | Beeld: Unsplash

 

Lees ook: Neem alle tijd voor elkaar met de Droomparken actiecode

Must reads 👀