News

Goed nieuws voor studenten: het bindend studieadvies gaat veranderen!

Heb je eindelijk een geweldige studie gevonden die helemaal bij je past, maar toch haal je heel vaak een onvoldoende voor al die tentamens. Ugh… Vooral omdat je wel genoeg studiepunten moet halen, want anders moet je noodgedwongen stoppen met de opleiding. Maar we hebben goed nieuws voor alle studenten, want het bindend studieadvies gaat veranderen en dat ga jij als student (to be) helemaal geweldig vinden. 

Bij veel opleidingen moet je aan het eind van het eerste jaar minimaal 45 studiepunten van de 60 hebben behaald wil je naar het tweedejaar mogen. En dat zorgt natuurlijk voor heel veel stress, want wat nou als je die moeilijke tentamens gewoon maar niet haalt?! Gelukkig gaat daar nu eindelijk iets aan veranderen!

Nieuwe bindend studieadvies
Scholen mogen in de toekomst niet meer eisen dat eerstejaars minstens 45 studiepunten moeten halen om naar het tweedejaar te mogen. Pfiehw! De minister van Onderwijs wil dat de wet in 2020 is aangepast, zodat de psychische druk voor studenten wordt verminderd. YAS! Je hoeft dan maximaal 40 studiepunten te halen om door te mogen naar het nieuwe jaar. Maar het kan best zijn dat scholen de norm al eerder aanpassen en op sommige scholen is de norm nu al 40 studiepunten. 

Bron: NOS | Beeld: Unsplash

 

Lees meer: NHA kortingscode: studeren met 100% slaaggarantie!

Must reads 👀