Lifestyle

9 redenen waarom je nicht je allerbeste vriendin is vanaf dag één

Al vanaf dag één zijn jullie aan elkaar verbonden. Samen opgroeien als nichtjes en ook nog eens beste vriendinnen zijn, wat een geluk! Jullie hadden natuurlijk wel de eerst mogelijke ‘dibs’ op de status best friend, maar zelfs als jullie geen familie waren geweest was die klik er geweest. Misdragen op familiefeestjes, logeerpartijen en lange gesprekken waar je je helemaal jezelf bent. Het is allemaal mogelijk als je nichtje ook nog eens je bff is. Een speciale band die je niet zo snel met iemand anders hebt. Wat maakt deze band zo uniek? Hieronder vind je 9 redenen waarom je nichtje ook je beste vriendin is.

1. Ze kent jou als beste
Jullie zijn ongeveer rond dezelfde tijd ter wereld gekomen. Of jij was er iets eerder, of zij. Hoe dan ook, je moest wel samen tijd doorbrengen. Vanaf het moment dat jullie iets van de wereld begonnen te begrijpen, zaten jullie altijd naast elkaar. Daarom kent ze jou natuurlijk als geen ander.

2. Dezelfde opvoeding
Jullie moeders zijn zussen. Jullie vaders zijn broers. Jouw vader en haar moeder zijn broer en zus. Of andersom. Anyway: jullie ouders hebben dezelfde opvoeding gekregen. Grote kans dat dit is doorgegeven aan de kinderen et voilà, jullie hebben (bijna) dezelfde normen en waarden. Een mooiere basis voor een vriendschap bestaat er niet, toch? En wist je dat je zelfs een tattoo van je best friend kan nemen? Een tijdelijke tattoo dan hè ;-).
3. Familiedrama
Jullie hebben het gerust over de vreemde trekjes van je ouders of tantes en ooms. Je weet precies waar ze het over heeft. Zo fijn dat je je nooit hoeft te verontschuldigen voor die rare familie van je, die van haar is namelijk precies dezelfde.

4. Onvoorwaardelijk
Het komt wel eens voor dat je uit elkaar groeit als beste vriendinnen. Niet met je nichtje. Ze zal er altijd zijn en jou ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. En andersom natuurlijk ook. Als kinderen hebben jullie elkaar weten te accepteren, als volwassenen moet dat ook wel lukken ;-). Zijn jullie echte partners in crime? Dan zijn deze kettinkjes echt iets voor jullie!

5. Lopend dagboek
Je vertelt je nicht altijd alles. Je eerste crush op school en je eerste break-up. Gênante of gekke ervaringen vertelt ze bijna zonder na te denken na (gelukkig niet aan anderen). Jullie weten elkaars geheimen waardoor je nicht als het ware je menselijke dagboek is. Is dat even handig voor later als je het zelf even niet meer weet. 


via GIPHY

6. Jullie toekomst staat al vast
Jullie hebben het al helemaal uitgestippeld. Als eerste zijn jullie elkaars getuigen en/of bruidsmeisje op de bruiloft uit je dromen. Over een aantal jaar hebben jullie beide een gezinnetje. Ook jullie dochters zijn even oud en komen wekelijks bij elkaar over de vloer. Hopen dat jullie kindjes ook zo dol worden op elkaar.


via GIPHY

7. Ze houdt je met beide benen op de grond
Misschien komt het door het feit dat jullie familie zijn, maar jullie zeggen alles eerlijk tegen elkaar. De mening van je nicht is erg belangrijk voor je en hier luister je dan ook (meestal) naar. Jullie willen het beste voor elkaar, dus eerlijkheid is super belangrijk.

8. Ze is eigenlijk gewoon je zusje
Althans, zo voelt het. De tweelingzus die je nooit hebt gehad. Jullie denken vaak hetzelfde, dragen vaak dezelfde kleding en vinden dezelfde dingen leuk. Niet alles komt overeen, maar dat is ook helemaal prima. Juist het tegenovergestelde zijn in bepaalde dingen is ook iets om van elkaar te leren en accepteren! 

9. Jullie gaan altijd samen naar familie-uitjes
Niet dat je familie saai is, maar met je nicht is het toch altijd een stuk leuker. Naarmate je ouder wordt zie je elkaar iets minder vaak. Des te leuker zijn al die verjaardagen van moeders, ooms en andere familieleden. Weer een goede reden om toch even je gezicht te laten zien. Samen dikke pret hebben op een verjaardag waar je normaal gesproken niet zo snel heen zou gaan? Dat is toch hilarisch! En ja, soms moet je even zonder je liefste nichtje ergens naartoe. Maar dan komen deze tips goed van pas.

Bron: Elitedaily.com, Apost.com, Famme.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀