News

Instagram komt met een update die ons allemaal met de neus op de feiten drukt

Instagram is een van onze meest favoriete social media-kanaal ever. We plaatsen dan ook regelmatig foto’s of delen de meest leuke momenten in onze stories. In onze omgeving wordt er niet altijd even leuk gereageerd op onze soort van verslaving en daar weet Instagram maar al te goed op in te spelen. Er komt namelijk een nieuwe update die ons allemaal met de neus op de feiten drukt!

Steeds meer komen er negatieve effecten naar boven over het gebruik van onze smartphone en vooral social media. Hoe leuk we het ook vinden, hangen er zeker ook nadelen aan. Instagram zelf heeft dit ook door en kondigt dan ook een nieuwe update aan: Binnenkort zie jij hoeveel je de app daadwerkelijk gebruikt. Aii, wij zijn bang dat er schokkende cijfertjes tevoorschijn komen.

Update
Social media zoals Instagram en Facebook zijn zich ervan bewust dat we tegenwoordig misschien iets té veel tijd op de apps doorbrengen, daarom komen er verschillende tools in de update waarop we kunnen zien hoeveel we waar en wanneer actief zijn. 

Een dagelijkse reminder
Dit is één van de tools die Instagram vrijgeeft. Het is mogelijk om een bepaalde tijd in te stellen voor het gebruik van de app, waarvan jij denkt dat goed is. Overschreid je deze tijd, dan ontvang je een melding dat je te veel op de app actief bent. Super handig!

Facebook en Instagram willen vooral dat de tijd die we besteden aan de apps inspirerend en positief is. Nog een reden is de controle die we nu hebben over onze tijd beter tot zijn recht komt met de tools. Wij zijn al benieuwd!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash

Must reads 👀