Lifestyle

11 struggles die alleen lenzendragers herkennen

Alle meiden die lenzen dragen kunnen dit beamen: we kunnen (soms) niet met ze, maar al helemaal niet zonder ze. Onze lenzen zorgen ervoor dat we die crush van een paar meter afstand toch goed kunnen bekijken en tijdens college zitten we niet constant te knijpen met onze ogen. Helaas brengen lenzen ook heel wat struggles met zich mee. Dus draag jij lenzen? Dan komt dit jou ongetwijfeld bekend voor.

11 struggles die alleen lenzendragers herkennen 

1. Oeps, je vergeet om je lenzen uit te doen
Make-up eraf, tanden gepoetst en net lekker in je bed. Shit! Lenzen vergeten uit te doen. Dat wordt je warme bedje weer verlaten…

2. Je valt in slaap met je lenzen in
Je wordt de volgende ochtend wakker met branderige ogen en je weet al hoe laat het is… Je bent de avond ervoor vergeten je lenzen uit te doen. Ai! Dat wordt een dagje een bril dragen.

2. Iedereen is verbaasd wanneer jij een bril draagt
Wanneer je kiest om een dag een bril te dragen krijg je de ene na de andere reactie met: ‘Ik wist niet dat jij een bril had’.

3. Je lens valt op de grond
Nooooo. Jij bent een kwartier de grond aan het afspeuren met maar één functionerend oog. Drama!

4. Je komt erachter dat je lenzenvloeistof op is
Natuurlijk net op het moment dat de supermarkt al gesloten is…

5. In de zomer is fietsen verschrikkelijk
Tijdens het fietsen vliegt er een beestje in je oog. Argh! Zie die er maar eens uit te krijgen en dat zónder dat de lens ook uit je oog valt…

6. Voor jou zijn lange nagels een no go
Het liefst laat jij je nagels lang groeien, maar een lange wijsvingernagel is zo onhandig tijdens het indoen van je lenzen dat je vrede hebt met je kortere nagels.

7. Je wil niet weten hoeveel geld je uitgeeft aan lenzen
€20 aan lenzen per maand, lenzenvloeistof, druppels tegen droge ogen, een lenzenbakje… Je durft niet uit te rekenen hoeveel je eigenlijk uitgeeft aan je lenzen.

8. Je lens scheurt
Hoewel jij het gevoel hebt dat je netjes omgaat met je lenzen, scheuren ze af en toe. En dat natuurlijk net wanneer je net een nieuwe maandlens uit de verpakking haalt…

9. Was het nou rechts of links?
Heel handig die lenzenbakjes met rechts en links erop, helaas staan de letters ‘R’ en ‘L’ alleen op de dopjes. Welke lens zat nou ook alweer in welk bakje? The struggle is real…

10. Onverwachte logeerpartijtjes zijn onhandig
Want waar moet jij je lenzen nou laten?

11. Zwemmen met lenzen is een hele opgave
Met een bril zwemmen is geen optie en zonder lenzen zie je natuurlijk ook niet waar je zwemt. Dan maar met lenzen en hopen dat er geen vuil in je ogen komt. No way dat jij met een duikbril het zwembad instapt.

Beeld: iStock

Ben jij je lenzen zat of zoek je een bril voor de afwisseling? Je scoort ze hier voor een prikkie