Lifestyle

Zó behoud je je bruine zomer kleur langer

Je komt net terug van vakantie en hebt nog een lekker bruin kleurtje. Maar dan kom je weer in Nederland, waar geen straaltje zon te bekennen is… Je mooie gouden kleur gaat hier natuurlijk binnen no-time weer weg. Dat is ook niet zo gek aangezien je mega snel vervelt. Met deze tips behoud je die mooie bruine kleur (waar je zoveel moeite voor hebt gedaan) wél, en kan je er nog even wat langer van genieten. Iedereen moet natuurlijk wel kunnen zien dat jij lekker op vakantie bent geweest.

1. Douche met koud water
Heet water zorgt ervoor dat je huis uitdroogt, waardoor je veel sneller gaat vervellen. Je glowy bruine kleur gaat er dan helemaal af, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Douche met zo koud mogelijk water (als dat je aankan) en gebruik een vettige olie op je lichaam na het douchen. Koud water is ook nog eens heel goed voor je haar. 

2. Blijf je huid een peeling geven
Je zou denken dat je door te scrubben en te boenen je bruine laagje van je huid af haalt, maar niets is minder waar. Je moet jezelf de juiste verzorging blijven geven waardoor je huid gezond blijft en niet te snel alle dode cellen verliest, alleen dan wat minder hard. Gebruik bijvoorbeeld geen harde scrub, maar ga alleen met een washandje over je lichaam heen.

3. Gebruik veel lotion
Zorg ervoor dat je huid niet uitdroogt en gaat vervellen, maar blijf het continue hydrateren. Na het douchen, voor het slapen, in de ochtend, na het zonnen. Blijven smeren. Ook in je gezicht gaat de kleur er vaak snel af, dus smeer ook elke dag goed je gezicht in met een lekkere gezichtscrème.

4. Gebruik aftersun met zelfbruiner
Een heel klein beetje je kleur helpen met wat zelfbruiner, dat kan toch geen kwaad? Bruin ben je toch al, alleen met een fijne zelfbruiner aftersun ben je toch net ietsje mooier bruin. 

5. Veel bronzer gebruiken
Gebruik net even iets meer bronzer dan normaal, voor een iets bruiner gezicht. Smeer natuurlijk niet je hele gezicht vol met bronzer, maar breng je bronzer aan vanaf je voorhoofd tot aan je kaak in de vorm van het cijfer 3 voor een natuurlijk effect.

6. Draag witte kleding
Met witte kleding aan lijk je al sneller bruin. Omdat je natuurlijk al een bruine kleur hebt, springt je tan er helemaal uit.

7. Drink veel water
Dit is sowieso heel belangrijk als je veel in de zon hebt gezeten, maar het is ook heel goed voor je huid. Je lichaam blijft goed gehydrateerd en het helpt er ook bij om je cellen gezond te houden.

Bron: Cosmoplitan.com, Vogue.uk | Beeld: iStock

 

Lees ookAltijd een scherpe blik met de Vision Direct kortingscode

Must reads 👀