News

Dit is waarom frikandellen helemaal niet zo ongezond zijn

Houd jij ook wel van een frietje op zijn tijd? Bestel jij op een brakke zondag het liefst een patatje met? En heb jij altijd keuze stress in de snackbar? Want ben jij nou eigenlijk team kroket of team frikandel? Wij hebben niet langer onze twijfels, want na het lezen van dit artikel is de keuzestress verdwenen. Een frikandel is namelijk best wel gezond dus zeg maar dag tegen dat schuldgevoel na het eten van een frikandel.

Frikandel
Sta jij in de snackbar met keuzestress? Dat is voorbij, kies voor de frikandel. Want hey, een frikandelletje blijkt dus zo slecht nog niet. Onderzoekers hebben de ingrediëntenlijst namelijk even onder de loep genomen, en zo'n frikandel valt dus eigenlijk nog best wel mee. Een frikandel bestaat namelijk voor een groot deel uit prima ingrediënten. Laten we beginnen met de 'goede'. Een frikandel bestaat voor een deel uit (het meest veelzijdige stukje vlees) kip, wat mager vlees is, dus prima. Daarnaast bevat het veel water, een magere variant op varkensvlees, antioxidanten die volgens het Voedingscentrum zelfs als zeer gezond wordt beschouwd en fosfaten, wat goed is voor onze hersenen. Woehoe! Oké, een frikandel is natuurlijk niet opeens een nieuwe 'superfood'. Door naar de ongezonde ingrediënten...

frikandel gezond snack

Ongezonde ingrediënten
Natuurlijk blijft een frikandel fastfood en zitten er ook ongezonde ingrediënten in een frikandel. Een frituursnack is geen snack zonder vet, maar gelukkig bevat een frikandel 50% minder vet dan bijvoorbeeld een rookworst. Daarnaast zit er uiteraard zout in een frikandel, maar als je oppast met andere producten is er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand. Dan bevatten de meeste frikandellen een smaakversterker, maar dit kan eigenlijk helemaal niet zoveel kwaad. De saus die je het liefst bij een frikandel heet (I mean, hallo frikandel speciaal!) die maken onze favoriete snack een stuk ongezonder. Skip daarom dus de saus en eet gewoon lekker een frikandel.

Ben jij benieuwd welke frituursnack het beste bij je past? Doe dan hier de test. 

Bron: Gatsby.nl, Voedingscentrum | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved