Lifestyle

Stop met jezelf te vergelijken met anderen en dit is waarom

Het is een super naar gevoel om jezelf te vergelijken met andere meiden om je heen. We weten allemaal dat we dit niet moeten doen, maar toch zijn we allemaal schuldig. Op de een of andere manier denken we dat anderen het altijd beter hebben en dat we alles moeten doen zoals anderen de dingen aanpakken. Dit terwijl iedereen anders is en iedereen dus ook een ander pad bewandelt. Lees hier 5 redenen waarom we naar onszelf moeten luisteren en moeten stoppen met het vergelijken met anderen.

Het vergelijken met anderen doen we bijna allemaal, terwijl we hier mega onzeker van worden. De vraag is dan ook waarom doen we dit? Hier is niet echt een beter antwoord op te verzinnen dan dat we gewoon niet tevreden zijn met ons eigen leventje. Het is een veel beter idee om met onze eigen dingen bezig te zijn in plaats van met die van anderen. We bewandelen allemaal een eigen pad en zijn stuk voor stuk anders. We hebben een eigen identiteit, eigen mening en eigen normen en waarden. Hier is niks goed of fout aan, you are you!

Een eigen waarheid
Als je vindt dat jouw fitgirl vriendin er beter uitziet dan jij, dan heb je gelijk. Als je vindt dat je niet zo goed werkt als je collega, dan heb je gelijk. En als je vindt dat jij niet zo knap, rijk, geliefd of wat dan ook bent als een van je vriendinnen... dan heb je ook gelijk, want alles waar jij zelf een mening over hebt is jouw eigen waarheid. Zelf vind je dat dit allemaal de waarheid is, want het zijn je eigen ideaalbeelden. Tegelijkertijd is het ook absoluut niet waar, iedereen is nu eenmaal anders en daar is niks mis mee.

vergelijken met anderen

Dit is waarom je jezelf niet moet vergelijken met anderen:

1. Je moet je eigen taken vervullen
In het leven heb je je eigen doelen om te bereiken. Met alles wat je leuk vindt en alles waar je goed in bent, doe je alleen maar dingen die bij jou passen. Vergeet hier niet trots op te zijn, jij vindt het leuk en jij doet het allemaal maar op je eigen manier. Waarschijnlijk vergelijk jij jezelf namelijk met anderen die dezelfde dingen doen als jij, naar jouw mening doen zijn het beter. Maar misschien ben jij wel veel gelukkiger dan zij, neem een momentje voor jezelf en bedenk dan even of het 't eigenlijk wel waard is om naar anderen te kijken hoe zij het "beter" doen. Jij bent goed in je eigen dingen en iedereen doet dit op een andere manier.

2. Je bent goed genoeg
Je ziet dit super vaak voorbij komen in bepaalde video's en ook in afbeeldingen is de uitspraak vaak te vinden. Maar het is wel waar, jij bent goed genoeg. Geen reden om jezelf te vergelijken met anderen, want jij bent goed genoeg. Heb je een vriendje? Dan past hij bij jou en niemand anders, want jij bent jij en daarom houdt hij van jou. Gelukkig ook maar, want stel je voor dat iedereen hetzelfde en perfect was, dan was er toch ook niks meer aan. 

3. Je kent het verhaal van een ander niet
Vaak vergelijken we onszelf met een bekend iemand. Zij hebben volgens jou alles wat jij ook wilt hebben, maar je weet niet wat daar achter zit verscholen. Veel beroemdheden hebben bijvoorbeeld helemaal niet zo'n leuk leven, terwijl wij alleen maar alle glam en super mooie looks voorbij zien komen. We vergeten dat naast dat ze er allemaal tiptop uitzien, misschien achter de schermen niet zo gelukkig zijn met alles.

4. Je vergelijkt niet wat belangrijk is
"Jij hebt echt de allermooiste make-up looks, had ik dat ook maar." Vaak kijken we alleen naar de oppervlakkige dingen, en daarmee vergelijken we onszelf. Terwijl onze inner beauty misschien nog wel belangrijker is! Jouw innerlijk en je karakter tellen zo veel meer dan alleen een mooi kapsel of make-up look.

5. Je voelt je minderwaardig
Als je niet zo lekker in je vel zit komt dat vaak doordat je onzeker bent over iets. Het zit je allemaal niet lekker en je voelt je beneden pijl. Waarom vergelijken we ons dan nog met anderen, als we ons totaal niet lekker erdoor voelen. Stop ook nu meteen met dat vergelijken en je merkt dat jij je een stuk beter voelt. 

Voel jij je regelmatig onzeker en zit je niet lekker in je vel? In dit artikel lees je hoe je ervan af komt. En als even alles fout gaat lees je in dit artikel waarom dit juist goed is.

Bron: Your Tango, So Chicken | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook