Travel

YES! Jij raakt je koffer op het vliegveld binnenkort nooit meer kwijt

Je gaat op vakantie, zit helemaal in de vakantie vibe, bent eindelijk geland op je bestemming en dan begint het drama… Je koffer is kwijt. Niets is vervelender dan zo’n begin van je vakantie. Je bent uren aan tijd kwijt, hebt weer volop stress en weet niet wat je moet doen. Die urenlang wachten en stressen langs de lege bagageband is binnenkort misschien wel verleden tijd.

Er is namelijk een nieuwe regel rondom de koffers van reizigers. Volgens de berekeningen van IATA (internationale luchtvaart transport vereniging) worden er jaarlijks 23,1 miljoen koffers niet of te laat bij de reiziger teruggebracht. Dit zorgt natuurlijk voor een slecht imago en voor bijna 2 miljard euro aan kosten voor de luchtvaartmaatschappijen.

Betere controle
Luchtvaartmaatschappijen moeten nu op vier momenten tijdens een vlucht weten waar een koffer zich bevindt. Bij het inchecken, wanneer je koffer de laadruimte ingaat, bij een wisseling van vliegtuig (bij een overstap) en als je koffer op de bagageband komt.

Nu worden verloren koffers altijd opgespoord door de barcode op het kaartje die aan je koffer wordt gehangen bij het inchecken. Omdat die kaartjes snel stuk gaan willen ze overstappen op chips. We kunnen onze bestelde pakketjes en pizza’s al helemaal volgen, maar nu onze koffers nog.

Bron: Flair.be, Dvhn.nl | Beeld: iStock