Celebs

Zo ziet kind-ster Polleke er tegenwoordig uit

Polleke, een blond, artistiek meisje dat opgroeit in een flat en smoorverliefd wordt op haar Marokkaanse buurjongen Mimoen. In 2003 werd dit meisje in één klap bekend door de gelijknamige film die uitkwam. Liv Stig had de eer om deze rol te vertolken en werd daarmee één van de bekendste kinderen van Nederland. Inmiddels is ze uit de spotlights verdwenen. Hoe gaat het nu met 'Polleke'? Girlscene zocht het voor je uit. 

Liv was pas elf jaar toen ze op de filmset stond om haar eerste film op te nemen. Ze hoefde slechts één keer auditie te doen en de regisseur was overtuigd: Liv is de perfecte Polleke. Dat bleek wel, de film was een daverend succes. De kindster heeft de opnames van de film als heel leuk ervaren. "Het leukste uit de tijd van Polleke waren de opnames op de boerderij bij mijn opa en oma in de film. Dat was in Waterland. Voor mijn gevoel was het tijdens de opnames altijd mooi weer en ik mocht op een kalfje rijden. Het was voor mij gewoon één grote zomervakantie die tijd," zegt ze tegen Lindanieuws.nl. 

Eén scène zal de actrice altijd bijblijven: de zoenscène met tegenspeler Mamoun (Mimoen in de serie). Het was de eerste zoen voor de actrice. "Dat was doodeng! Ik had nog nooit gezoend en er stonden allemaal mensen op balkons te roepen. Ik weet echt nog dat ik wel door de grond kon zakken," vertelt ze in een interview met Rosa Lee voor Girlscene. Lees het hele interview met Liv hier

Tegenwoordig is Liv geen actrice meer, maar doet ze de marketing en communicatie voor het festival Amsterdam Open Air. De voormalig kindster woont in Amsterdam en heeft een relatie. 

Zo ziet 'Polleke' er nu uit:

 

Een bericht gedeeld door Liv Stig (@livstig) op

 

Een bericht gedeeld door Liv Stig (@livstig) op

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook