Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Mijn vader wil me nooit meer zien als ik mijn relatie niet beëindig ‘

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat een slechte band heeft met haar vader door haar relatie.

Mijn vader heeft nooit echt iets voor mij betekend. Mensen kijken me altijd erg raar aan als ik dit zeg, maar toch is het zo. Mijn vader is Turks en ik denk dat dit een grote reden is dat wij niet met elkaar overweg kunnen. Mijn vader en moeder zijn sinds ik 2 was al uit elkaar. Mijn moeder heeft mij in haar eentje opgevoed en mijn vader heeft tijdens mijn jeugd nooit naar mij omgekeken.

Inmiddels ben ik achttien. Voorheen was het zo dat ik het gewoon niet zo leuk vond om iedere twee weken in het weekend naar mijn vader te gaan. Zeker niet toen mijn stiefmoeder mijn broer begon te mishandelen. Dit heeft ze ook één keer bij mij gedaan. Gelukkig heb ik een onwijs lieve en geweldige moeder die er alles aan deed om mijn broer en mij ervan te redden.Ik was rond die tijd een jaar of twaalf. Hierdoor besloot ik dus ook dat ik niet meer bij mijn vader bleef slapen in het weekend. Mijn vader begon steeds meer te merken dat ik het niet leuk vond bij hem, maar deed hier niks op uit. Zo ging het een tijdje door. Ik kwam zo nu en dan langs voor een uurtje (met veel tegenzin). Mijn vader sliep meestal of stelde vragen zoals hoe het ging met mijn studie en waarom ik niet vaker kwam. Ik kwam niet vaker, want waarom zou ik daar willen zijn als hij altijd slaapt, aan het werk is of er beschuldigende kreten uit zijn mond komen. Hij vroeg ook vaak waarom ik niet was zoals andere Turkse meisjes. Ik denk dat ik, als hij er vaker voor mij was geweest en meer naar me had omgekeken, ook zo geweest als hij gewild had!

Zoals ik al zei inmiddels ben ik 18 jaar en heb ik sinds een jaar een vriend. Sindsdien spreek ik mijn vader niet meer. Dit omdat mijn vriend Nederlands is en omdat ik alcohol drink. Mijn vader heeft mij letterlijk een ‘vieze alcoholist’ genoemd en gezegd dat ik het uit moet maken met mijn vriend. Als ik dat niet deed, dan wilde hij mij nooit meer zien. Ik heb gekozen voor het laatste. 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀