News

What? IKEA’s Zweedse gehaktballetjes zijn helemaal niet Zweeds

IKEA is misschien wel een van onze favoriete winkels, naast dat je er goedkoop spulletjes kan kopen voor in je kamer, toffe goodies kunt scoren of gewoon uren rond kan slenteren, hebben ze ook nog eens héél veel lekker eten. Geen bezoekje aan de IKEA zonder een stop voor de Zweedse gehaktballetjes natuurlijk. Wat blijkt? Deze ‘Zweedse’ gehaktballetjes zijn helemaal niet Zweeds! 

Ikea Zweedse gehaktballetjes niet Zweeds
Ben jij ook naast het mega assortiment aan woonaccessoires groot fan van de Zweedse gehaktballetjes van IKEA? Wij stopten de balletjes altijd in onze mond met het idee dat het Zweedse gehaktballetjes waren, want eh ja, ze noemen het Zweedse gehaktballetjes of ook wel Köttbullar. Klinkt redelijk Zweeds, niet? Maar niet blijkt minder waar. Deze overheerlijke lekkernij is namelijk niet Zweeds, maar Turks.

View post on Twitter

Turkse gehaktballetjes
De Zweedse koning Karel nam namelijk in de 18e eeuw het recept mee vanuit Turkije en zo is het bij IKEA terechtgekomen liet IKEA zelf via Twitter weten. Ons maakt het niet uit of de balletjes nou Zweeds of Turks zijn, wij gaan binnenkort weer eventjes langs deze heerlijke gehaktballetjes.

Beeld: iStock