Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Mijn moeder kreeg een nieuwe vriend en raakte verslaafd aan drugs’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat een meisje dat toezag hoe haar moeder verslaafd raakte aan drugs.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar oud was. Mijn moeder vond een nieuwe vriend, waarmee ze uiteindelijk is getrouwd. Mijn vader kreeg ook een nieuwe vriendin en is ook getrouwd.

Mijn nieuwe stiefvader heeft een slechte invloed op mijn moeder. Ze begon aan de GHB (een drugssoort) en samen gingen ze naar erotische feesten. Bovendien is mijn stiefvader heel erg agressief en hij heeft mij, mijn broers en zijn eigen kinderen meerdere keren geschopt, geslagen en mentaal pijn gedaan. 
Mijn moeder kon niet van de drugs afblijven, waardoor ze vaak in het ziekenhuis werd opgenomen. Daar heb ik haar meerdere keren bezocht. Ik herinner mij dat mijn zus en ik erachter kwamen dat ze drugs gebruikte. Gek genoeg schrokken we er niet eens van.

De week voor kerst 2015 was het weer zover en viel mijn moeder, onder invloed van drugs en alcohol, van de trap. Toen mijn broers en ik thuis kwamen, zat het hele huis onder bloed. Zoiets engs had ik nog nooit gezien.

Ik was al in gesprek met de vertrouwenspersoon op mijn school vanwege een lichte depressie. Uiteindelijk kwam ik bij de jeugdzorg terecht. Ik ben daarna verhuisd naar mijn vader. Hier bij mijn vader ben ik gelukkig. Natuurlijk is alle contact met mijn moeder weg, maar ik zie haar nu niet meer zo vaak als voorheen. Ik kom soms nog bij haar langs, in vakanties bijvoorbeeld.

Mijn leven is een rollercoaster geweest en ook behoorlijk heftig. Ik heb het er soms nog lastig mee en ik praat ook met een therapeut/psycholoog.

Anoniem

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Beeld: iStock

Must reads 👀