Lifestyle

16 herkenbare struggles als je met het openbaar vervoer reist

Wanneer je student bent krijg je veel te maken met het ov (openbaar vervoer). De een wat meer dan de ander, maar over het algemeen delen we allemaal dezelfde gedachten over het ov: het kan enorm irritant zijn! We zijn vaak afhankelijk van de treinen, bussen en trams en het zit niet altijd even mee. De trein is te vol, er is vertraging of zelfs een storing en dan zijn we al helemaal de pineut. Het zit niet mee om met het ov te reizen en dat is voor iedereen herkenbaar. Girlscene zet 16 struggles met het openbaar vervoer op een rijtje. Klaaguurtje alarm! 😉

1. Op tijd komen voor de bus of trein is nogal een opgave
Op de een of andere manier is het gewoon altijd moeilijk om op tijd te komen voor jouw bus, tram of trein. Je moet op tijd weg van huis, maar het is in principe nooit goed. Want wanneer je op tijd vertrekt heeft de bus vertraging en als je te laat bent kwam hij te vroeg. Met deze tips kom jij in ieder geval nooit meer te laat.

2. Staat er wel genoeg geld op je ov-kaart
Dit vergeet je altijd te controleren, is het reizen met het ov überhaupt nog wel mogelijk? Wanneer je de trein op het nippertje haalt vergeet je altijd dat je jouw ov-kaart nog moet opwaarderen. Elke keer weer een tegenvaller.

3. Spitsuur is nooit leuk
Ook het spitsuur is niet je beste vriend. Alles aan het reizen tijdens het spitsuur is valt tegen; de hoeveelheid mensen, vertragingen en drukte. We don’t like.

4. Het kan soms erg ongemakkelijk zijn
Een treinreis is soms erg ongemakkelijk, evenals een bus- of tramreis. Sommige mensen staren je aan of hebben ruzie aan de telefoon. Hier sta jij echt niet op te wachten.

5. Het levensverhaal, deze hebben we allemaal al eens meegemaakt
Het typische levensverhaal, deze kennen we allemaal. Wanneer de persoon naast of tegenover jou met iets zit ben jij vaak de aangewezen persoon om dit te delen. Hier sta je natuurlijk absoluut niet op te wachten, maar toch gebeurt dit elke keer weer.

6. Heel. Veel. Eetgeluiden.
Dit spreekt voor zich, toch?

7. En vergeet niet al die vieze geurtjes
Oh en deze ook, zéér vanzelfsprekend. Deodorantje nodig?

8. Het is altijd strijden voor een zit plek
Je weet inmiddels precies waar het ov stopt en waar de ingangen zijn. Dit moet ook wel, want het is al-tijd strijden voor een zit plek.

9. Er is (bijna) nooit plek voor je bagage
In de rekken boven je hoofd past gewoon geen trolley. Waarschijnlijk denkt de NS dat we allemaal met mini-tasjes reizen. Dan maar proppen tussen je benen of naast je, elke keer weer een gedoe.

10. Wanneer de conducteur komt controleren heb je altijd paniek
En niet omdat je bent vergeten in te checken, je moet binnen no-time je ov-kaart tevoorschijn toveren en dat gaat niet altijd even makkelijk. Je vergeet altijd waar je ‘m gestopt hebt, dit zorgt wel voor een paniekmomentje ja.

11. Het is nooit echt schoon in de trein
Er hebben al zóveel mensen op die stoffen stoelen gezeten, de prullenbakken zijn vies en de tafeltjes plakkerig. Iew, iew, iew.

12. Een snelbus is nóóit fijn
En dan hebben we het nog niet over de werkzaamheden in het weekend gehad… Wanneer je op de app 9292 ziet dat je een snelbus moet pakken zakt de moed in je schoenen. Hier heeft toch niemand zin in.

13. Wanneer de winter eraan komt vrees jij het ergste
Winter in Nederland is verschrikkelijk, wanneer de eerste sneeuwvlokjes de grond raken is de NS al in rep en roer. Ontiegelijk veel storingen staan je op te wachten.

14. Naar de wc gaan in de trein is niet een van onze favoriete bezigheden
Het stinkt, je moet je spullen achterlaten of meenemen en het is gewoon niet fijn om te doen… naar de wc in de trein.

15. Je bent altijd bang voor wie er naast je komt zitten
Het is elke keer weer een verrassing wie er naast je komt zitten. Stiekem hoop je jouw true love tegen te komen in de trein, maar verwacht hier maar niet te veel van. Vaak is de persoon die naast je komt zitten niet zo’n jackpot.

16. Te vroeg of te laat, het is nooit goed
Met de app 9292 of de NS-reisplanner is het inderdaad mogelijk om je reis te plannen zodat je weet hoe laat je aanwezig moet zijn. Maar met al die wissel- en seinstoringen of een defecte bovenleiding kom je nooit op plaats van bestemming.

Het komt vaak voor dat we ons ook verder verzorgen in het openbaar vervoer, denk hierbij aan het laatste laagje mascara op onze ogen of even de lippenstift bijwerken. Voor handige tips wat betreft het opmaken in het ov kun je terecht in dit artikel.

Beeld: iStock

Must reads 👀