Lifestyle

Dit zijn 9 typische huisgenoten die je in elk huis tegenkomt

Als je op kamers woont kom je het één en ander tegen. Van muizen in de vuilnisbak tot aan de meest gekke huisgenoten. Eentje die elke avond kruipend naar huis komt vanuit de kroeg en de echte huismus die al achter de geraniums zit. Ze zijn zo verschillend, maar stuk voor stuk hou je van ze. Woon jij op kamers? Dan wonen deze huisgenoten sowieso in jouw huis. 

1. De huismoeke
Deze persoon is altijd thuis en heeft de touwtjes in handen. Het schoonmaakrooster wordt door deze persoon gemaakt en zorgt er altijd voor dat de theedoeken, handdoeken en poetsdoeken spik en span zijn. Heb jij een vlek in je kleding? De huismoeke weet er altijd raad mee. Staat ook wel bekend als de schoonmaakfreak. 

2. De kroegtijger
Het liefst gaat deze huisgenoot elke dag biertjes drinken in de kroeg. Zo rond een uurtje of vier hoor je de kroegtijger thuiskomen en weet je alweer hoe laat het is. Als je de volgende ochtend ineens een extra fiets ziet staan, weet je dat het een goede avond is geweest. Je kunt zeggen wat je wil, maar als deze persoon thuis is, is het altijd feest. 

3. De jatter
Toch wel gek dat jouw pot pindakaas altijd zo snel leeg is. Hmm… Doen dat de kaboutertjes of toch die ene huisgenoot? Spullen die jij per ongeluk in de keuken laat liggen, zijn gek genoeg altijd weg. Wie o wie zou het toch zijn?

4. De ‘gameboy’
Als er jongens in je huis wonen, dan woont er gegarandeerd iemand die dag en nacht aan het gamen is. Hij zegt wel altijd dat hij druk is met school, maar ondertussen… Als zijn ogen nog niet vierkant zijn, dan weet jij het ook niet meer. 

soorten huisgenoten5. De kook-ramp
In elk huis woont (gelukkig) meestal iemand die redelijk goed kan koken, maar ook iemand die het totaal niet kan. Altijd als deze persoon kookt, bedenkt jij een smoesje dat je niet mee eet. Alles is aangebrand, er is te weinig of het smaakt nergens naar. Geloof het of niet, maar deze huisgenoot laat water nog branden. 

6. De onbekende
Soms heb je van die huisgenoten die nooit thuis zijn en als ze er zijn, sluiten ze zich op in hun kamer. Niemand heeft een band met deze persoon en eerlijk is eerlijk: deze zijn jullie met z’n allen liever kwijt dan rijk. Jij hebt liever een sociaal persoon in je huis wonen. 

7. De betweter
Deze persoon weet het gewoon altijd beter. Het maakt niet uit wat je zegt, er is áltijd een weerwoord. Dit is ook de studiebol van het huis. Verrassend, hé? Ach ja, jij hebt ten minste iemand die jou dat vreselijke vak statistiek uit kan leggen. Toch nog een voordeeltje.

8. De sloddervos
Door het hele huis vind jij dingen van deze persoon. Sokken die al maanden aan de waslijn hangen, afwas van weken geleden, schoenen en schoolspullen. Er loopt gewoon een spoor achter deze persoon. Opruimen is niet de sterkste kant, dat is wel duidelijk. 

9. De zeurpiet
Altijd heeft de zeurpiet iets om over te zeuren. Jij kent niemand die zo negatief in het leven staat als deze persoon. Als er ook maar één kruimel niet is opgeruimd, dan zijn de poppen aan het dansen. Je durft te wedden dat je hem of haar buiten nog hoort zeuren. Jij vraagt je elke dag af of je huisgenoot nooit moe wordt van zichzelf. 

Beeld: iStock

Must reads 👀