Lifestyle

Zo kom jij binnen no-time af van je 'kipfilets'

3

Die hangende vetjes onder je arm, oftewel: kipfilets. Oh, die! De hangende vetjes aan de onderkant van onze armen zijn dingen waar ongeveer iedere vrouw zich aan ergert. Of je moet nou juist diegene zijn die er geen last van heeft. Dan heb je geluk. Maar over het algemeen is het een obstakel voor veel vrouwen. Maar niet getreurd: wij hebben oefeningen voor je op een rijtje gezet waarmee jij binnen no-time van je kipfilets af komt!

Je lievelingsshirt hangt al ongeveer een half jaar in de kast, maar toch trek je hem niet aan. Het staat gewoon zo afschuwelijk met die vetjes erbij. Je kijkt in de spiegel en ziet geen nieuwe roze top. Nee, je ergert je vooral. Nu moeten we toegeven dat strakke armen niet zomaar uit de lucht komen vallen, want je moet er wel wat voor doen. Maar als jij de juiste oefeningen uitvoert, hoef je je binnen de kortste keren echt niet meer te schamen.

Oefening 1
De push-ups. Waarschijnlijk heb je deze oefening al wel eens eerder uitgevoerd, want het is een van de meest basic oefeningen. Ga in een horizontale positie liggen en druk je lichaam vervolgens omhoog door je armen te strekken (niet overstrekken!). Je hebt nu alleen nog maar je tenen op de grond. Druk jezelf omhoog en zak langzaam weer naar beneden. Houd je lichaam lang en je ellenbogen licht gebogen onder je schouders. Doe dit 2 setjes, 10 keer en bouw de hoeveelheid steeds hoger op.

Oefening 2
Ga met je rug plat op de grond liggen en zet je voeten door je knieën te buigen op de vloer. Houd in allebei je handen een gewichtje vast en strek je armen. Breng je handen richting je oren, strek je armen weer en breng je ellebogen vervolgens weer richting de grond. Doe dit 3 setjes, 10 keer en bouw de hoeveelheid steeds hoger op.

Oefening 3
Ga rechtop staan, pak een gewicht en strek je armen naar boven. Buig je onderarmen en laat het gewicht zakken achter je nek. Doe dit 3 setjes van 15 keer en bouw het op.

Oefening 4
Pak een laag bankje of stoeltje en zet hem strak tegen de muur. Strek je benen en houd afstand tussen je rug en het bankje. Strek je armen en laat je lichaam rustig naar beneden zakken. Druk jezelf vervolgens met al je kracht ook weer omhoog. Je kunt het eigenlijk zien als een soort van omgekeerde push-up. Doe dit 3 setjes van 15 keer en bouw het op.

kipfilet trainen workoutBronnen: self.com, bodybuilding.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 1 jaar geleden Kopjechino

    Eerst een artikel plaatsen over hoe je minder onzeker moet zijn in een relatie en dan dit.

  • 1 jaar geleden Kopjechino

    Eens met Linda.

  • 1 jaar geleden Lindaaa

    Positief dit zeg, omdat ik dat heb moet ik mij dus schamen? Nee dus

  1. 1