Lifestyle

A: ‘Mijn ouders vinden me te jong voor verkering’

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die graag verkering wil, maar haar ouders vinden haar te jong.

Hi Girlscene!

Ik ben al een tijdje met een jongen, nu ongeveer een paar maanden. Hij is al redelijk vaak bij mij thuis geweest omdat we bij elkaar in de vriendengroep zitten. Het is heel leuk en het zit super goed tussen ons. Alleen er is één probleempje. Mijn ouders vinden mij te jong voor verkering. Ik ben zestien en hij net negentien. Ze vinden dat ik eerst achttien moet worden voordat ik verkering mag, maar ik vind dat veel te lang duren. Hoe kan ik ze overtuigen?

Xxx A 
Hi A,

Wat vervelend dat jouw ouders je te jong vinden, je kunt helaas niets doen aan jouw leeftijd. Vraag aan ze waarom ze je te jong vinden en wat het probleem is. Misschien zijn ze wel bang dat hij aan hele andere dingen denkt dan jij, omdat hij wat ouder is.

Het is begrijpelijk dat ouders bezorgd zijn om hun kinderen, vandaar dat ze jou willen ‘beschermen’ tegen hem. Wees niet boos op ze, maar probeer juist hun zorgen weg te nemen. Als jij ze laat inzien dat verkering met die jongen helemaal geen probleem is, dan zullen ze er waarschijnlijk niet lastig over doen. Laat hem eens langs komen en stel hem voor aan je ouders. Als ze zien wat een leuke jongen het is zijn ze vast minder ongerust. 

Als ze je te jong vinden omdat ze die jongen niet mogen komt dit artikel van pas. Als je nog wat tips nodig hebt om je ouders te overtuigen kan dit artikel je helpen!

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀