Food

WOW! Door deze simpele truc blijft sla langer houdbaar

Sla is het lekkerst als je net de zak hebt geopend, dan is het nog fris en en crispy. Na één of twee dagen (of soms zelfs al een aantal uur) is de sla een natte bende geworden. Het is totaal niet meer knapperig en ziet eruit als een sompige drek, bah! Wij hebben dé hack voor je om jouw sla langer fresh te houden.

Het is elke keer weer een missie om die zak sla zo snel mogelijk op te eten voordat het een vochtige bende wordt. Na twee dagen drijft er al een plasje 'sap' in de bodem van de zak, niet leuk. De enige optie is de hele zak sla in één keer opeten, dat is nou weer een beetje teveel van het goede...
Sla langer goedIn een zak voorverpakte sla zitten allerlei gassen die ervoor zorgen dat de sla 'vers' blijft. Zodra je de zak opent ontsnappen deze gassen en is het einde van de sla inzicht. De Britse verpleegster Jill had hier genoeg van en ging op zoek naar een oplossing.

De oplossing vond ze in een velletje keukenpapier. Dit legt ze bovenop de sla  in de zak zodat dat het vocht opneemt. Het vocht gaat dan in het keukenpapier zitten en niet in jouw lekkere sla, ideaal! Op deze manier blijft de sla knapperig en vers. 

Om de sla extra vers te houden hebben we nog twee tips voor je. Ten eerste, sluit de zak niet helemaal af. Verse sla moet kunnen ademen en niet verstikken. Houd de zak een beetje open voor wat frisse lucht. De tweede tip klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt super goed! Rol de sla in een handdoek en leg deze in de koelkast. Dit heeft hetzelfde effect als de keukenrol, namelijk het vocht opnemen. Zo'n handdoek staat misschien een beetje raar in de koelkast, maar het zorgt wel voor crunchy sla.

Bron: nieuwsblad.be, mindbodygreen.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook