News

Bewezen: door te eten van een rood bord eet je minder

Jouw heilige kopje koffie drink je het liefst uit één specifieke mok; want dan smaak hij het allerlekkerst. Komt dit jou bekend voor? Don’t worry, je bent niet alleen. ;-) Onze zintuigen spelen namelijk de hele dag een spelletje met onze hersenen, zodat voedsel een ander smaak krijgt. Zo eet je minder suiker wanneer je luistert naar romantische muziek, smaakt chocolade in een ronde vorm zoeter en is eten van een rood bord minder lekker. Hoe dit kan lees je nu.

1. Koffie en wijn is lekkerder bij daglicht

De reden is eigenlijk heel simpel: overdag maak je meer speeksel aan in je mond. Hoe meer speeksel, hoe beter de smaak. Niet zo heel gek dus dat een koffie pleur ’s ochtends extra lekker smaakt.

Niet alleen koffie smaakt beter met meer speeksel, ook wijn. Rond elf uur 's ochtends smaakt de wijn het allerlekkerst. Voor ons een beetje te vroeg, wij kiezen liever op dat tijdstip liever voor koffie. ;-)

2. Wie veel naar romantische nummers luistert verliest gewicht

Door de romantische muziek smaakt eten en drinken een stuk zoeter. Hierdoor hebben we een stuk minder behoefte aan suiker. In Vietnam is er zelfs een speciale muzikale bakkerij die koekjes verkoopt met de helft minder suiker. Niemand die het merkt.

eten zintuigen beïnvloeden
3. Van een rood bord eet je minder

Ben jij dol op chips, maar moét de zak altijd leeg? Kies dan voortaan eens voor een rood bord. Whut?! De kleur rood doet ons namelijk denken aan gevaar waardoor we geneigd zijn minder te eten. Misschien een idee voor kerst? ;-)

4. Eten uit een kom smaakt beter

Niet voor niets zijn pokébowls dé trend du moment. Maar smaakt het nu ook echt beter? Jazeker! Doordat we een kom vaak in onze handen pakken geeft dit warmte en troost. Hierdoor gaan we het gerecht meer waarderen en vinden we het ook een stuk lekkerder. Who knew…

5. Ronde vormen smaken zoeter dan vierkante

We dachten dat het onmogelijk was, maar chocolade kan nóg lekker: namelijk in een ronde vorm. Vergeet je normale vierkante reep chocolade, in een ronde vorm wordt de smaak zoeter én lekkerder.

Bron: HNL, The Guardian | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook