Beauty

8 make-upfouten die we allemaal maken én echt moeten afleren

We hebben allemaal weleens teruggekeken naar foto’s van vroeger en gedacht ‘Oh my god, wat deed ik mezelf aan?’. Jezelf opmaken leer je met vallen en opstaan, fouten maken we allemaal. Je maakt de meeste fouten zonder dat je het doorhebt. Wij zetten de meest gemaakte make-up fouten op een rijtje…

1. Je gebruikt de verkeerde kleur foundation

Foundation is een product waar veel vrouwen absoluut niet zonder kunnen. Toch is het erg belangrijk dat je de juiste kleur foundation gebruikt. Van een foundation mismatch wordt namelijk niemand knapper. Match de foundation door het in een streep aan te brengen vanaf de kaak naar de nek. Zo zie je of het er natuurlijk uitziet in combinatie met jouw lichaamskleur.

Tijdens het foundation aanbrengen is het van belang dat je de nek en oren meeneemt, zo voorkom je het gevreesde ‘masker-effect’. Een foundation met SPF erin kan voor flashback zorgen wanneer er een foto met flits wordt gemaakt. De witte deeltjes van de SPF lichten dan op en daardoor zie je er heel wit uit op de foto. Denk hier dus aan als je weet dat er foto’s gemaakt gaan worden!

2. Je laat crèmes niet intrekken

Als jouw dagcrème niet goed is ingetrokken wordt het vlekkerig als je daar meteen foundation overheen smeert. De crème ligt als het ware als een dikke laag onder de foundation, daardoor wordt het shiny en vlekkerig. Hetzelfde geldt voor concealer over ‘natte’ foundation. Voor het mooiste effect laat jij jouw vloeibare producten dus even opdrogen!

3. Je wast jouw kwasten niet vaak genoeg

Hoe vaker de kwasten gebruikt worden, hoe viezer deze worden. Het is daarom belangrijk dat jouw kwasten elke twee weken gewassen worden. Het vuil dat in de kwasten zit smeer jij anders gewoon op jouw gezicht, bijvoorbeeld vermengt met de foundation. Dit vuil zorgt voor een onzuivere huid, daar zit jij absoluut niet op te wachten!

4. Je gebruikt geen matte oogschaduw

Hoe mooi een shimmer ook kan zijn, matte rules! Glitteroogschaduws benadrukken elk klein detail, dit is niet altijd mooi. Gebruik de glitter alleen op de plekken die er echt uit moeten ‘poppen’, zoals de binnenste ooghoek.

5. Je gebruikt te donkere lipliner

Wanneer je te donkere lipliner gebruikt zorgt dit ervoor dat jouw lippen kleiner lijken. Je loopt dan rond met jaren ’90 lippen in plaats van lippen á la Kylie, helaas. Zorg ervoor dat de lipliner altijd dezelfde kleur is als de lipstick of lichter.

6. Less is more

Van een te dikke plamuurlaag is niemand ooit knapper geworden. In dit geval geldt: less is more! Minder make-up geeft je een frisse en stralende look. Te veel foundation en poeder zorgen voor een cakey look. Kies in plaats daarvan voor een minder dekkende foundation en laat jouw healthy glow zien.

7. Je kiest voor de verkeerde wenkbrauwkleur

Wenkbrauwen zijn prachtig, maar er kan ook een hoop aan misgaan. Je hebt vast weleens een meme voorbij zien komen waarin de wenkbrauwen van een meisje belachelijk gemaakt werden. Dat is wel het laatste wat je wil! Wanneer je de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen aanhoudt zit je altijd goed. Gebruik een wenkbrauwproduct om de gaten in te vullen, niet om een geheel nieuwe wenkbrauw te creëren. Qua kleur is er een handige regel, namelijk; Bij donker haar moeten de wenkbrauwen een tot twee tinten lichter zijn dan het haar. Bij blond haar moeten de wenkbrauwen een tot twee tinten donkerder zijn dan het haar.

8. De make-uplook ‘klopt’ niet

Soms werkt een make-uplook gewoon niet. Dit kan door twee dingen komen, namelijk: de kleuren matchen niet of het is té veel. Roze oogschaduw met rode lipstick matcht bijvoorbeeld niet. Kleuren die vloeken mogen niet in één look gebruikt worden. Het helpt om het te vergelijken met kleding. Zou je deze kleuren niet bij elkaar aantrekken? Dan mogen ze ook niet samen in een make-uplook!

Ten tweede is het belangrijk om maar één eyecatcher te hebben. Kies tussen een felle lipkleur of een intense ooglook, maar niet allebei! Dan wordt het al snel too much en komen mooie producten niet tot hun recht. Kies één ding dat opvalt en houd de rest neutraal.

 

Disclaimer: Make-up voorkeuren verschillen per persoon en als jij een van bovenstaande dingen wel mooi vindt moet je dit vooral blijven dragen. Het gaat erom dat jij je prettig voelt bij de make-up die je draagt!

 

Bron: Monstyle.nl, Curlyhairtalk.nl, girftavenue.nl | Beeld: Shutterstock

Must reads 👀