Food

Taarten recepten? Met deze zoete taarten zit jij sowieso goed

1 van 5

Bij elke speciale gelegenheid doen we niets liever dan taart eten. Als we tijd hebben, doen we niets liever dan zelf uren in de keuken staan, zodat we een paar uur later de lekkerste taartcreaties op tafel zetten. Alleen is het bedenken van originele taarten recepten niet altijd makkelijk. Is er iemand jarig? Dan is het meestal vaste prik: slagroomtaart, kwarktaart en natuurlijk die vertrouwde appeltaart. Als je dan toch in de keuken staat, waarom bak je dan niet een keer iets anders? Met onze verse taarten recepten zit het sowieso snor!

taarten recepten

Taarten recepten 1. Citroen-pistachecake

Dit is een echte feesttaart! Je bakt hem met pistachepasta die je zelf in een handomdraai maakt. Decoreer de taart als deze is afgekoeld met citroenglazuur en gehakte pistachenoten. 

Ingrediënten:
- 225 gram boter
- 225 gram fijne kristalsuiker
- Rasp van twee grote citroenen
- 4 grote eieren, losgeklopt
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram pistachepasta
- 2 theelepels citroenextract
- 1 eetlepel melk
- 50 gram gehakte pistachenoten
- Citroenglazuur
- sap van 1 citroen
- 125–150 gram poedersuiker
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm in met de extra boter en bekleedt hem met een brede strook bakpapier.
2. Klop met een elektrische mixer de boter, suiker en citroenrasp in ongeveer tien minuten luchtig in een grote kom. Voeg de eieren beetje bij beetje toe en klop na elke toevoeging. Zet de mixer op lage snelheid en mix dan het meel erdoor. Mix niet te lang.
3. Verdeel het beslag over twee kommen. Mix de pistachepasta door het beslag van één kom en het citroenextract en de melk door de andere. Schep beide beslagsoorten om en om in laagjes in het cakeblik en roer ze met een mes voorzichtig door elkaar. Niet te lang, zodat je een marmereffect krijgt.
4. Bak de cake in 45–55 minuten gaar in de oven of tot een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt. Laat hem vijftien minuten afkoelen in het bakblik en laat hem dan op een rooster helemaal afkoelen.
5. Roer voor het glazuur het citroensap en 125 gram van de poedersuiker in een grote kom door elkaar tot een glad mengsel (voeg wat meer poedersuiker toe als het glazuur nog te vloeibaar is; het moet dik en nog net schenkbaar zijn). Bestrijk de cake met het glazuur. Laat het over de randen druipen en strooi dan de pistachenootjes erover.

1 van 5
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved