News

Dit is waarom je hond onthoudt wie gemeen tegen je is

Iedereen die #TeamHond is moet dit artikel lezen, want het bewijst maar weer eens waarom onze trouwe viervoeters de beste huisdieren ter wereld zijn. Er is namelijk onderzoek gedaan naar je lievelingsdier en daaruit blijkt dat je hond perfect onthoudt wie gemeen je is. En dat heeft met het volgende te maken...

Je hond luistert naar je en troost je. Maar niet alleen dat, ze zijn nog eens hartstikke loyaal ook! Dat blijkt maar weer uit het onderzoek van de Neuroscience and Biohavioural Reviews. De conclusie luidt dat honden maar slecht tegen mensen kunnen die onbeleefd zijn.

hond gemeen

Honden onthouden wie onbeleefd is

Tijdens het onderzoek keken honden naar hun baasje en een onderzoeker. Zo zagen ze hoe hun baasje aan de onderzoeker vroeg om een pot open te maken. Als de onderzoeker daarmee instemde, was de hond tevreden. In twee andere gevallen hielp de onderzoeker niet en hoewel dat niet heel aardig was, wilden de honden de onderzoeker wel vergeven. In het laatste geval weigerde de onderzoeker om te helpen. Dat is niet alleen onbeleefd, maar de honden onthielden dat ook. Sterker nog, de honden weigerden een snoepje van de onderzoeker die onbeleefd was tegen hun baasje. Zulke mensen vergeven ze namelijk niet en dat bewijst maar weer eens waarom honden zo geweldig zijn.

Als dat geen echte liefde is, dan weten wij het ook niet meer!

Beeld: iStock | Bron: Hellogiggles.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook