Beauty

Met deze tips kom jij van je droge huid af in de winter

Je fietst elke dag naar school en de wind raast langs je handen en tere gezichtje. Vreselijk, want je houdt er alleen maar een droge, schrale huid aan over. Het is niet mooi en het doet pijn. De vraag vandaag is dan ook: hoe kom je van je droge huid af in de winter? Girlscene laat het je weten. 

Oorzaak

Het is rood, schilferig en het trekt enorm. Een droge huid komt vooral voor in de winter. Sommige mensen hebben de pech dat ze van nature een droge huid hebben. Ook een verkeerde verzorging veroorzaakt een droge huid. Normaal gesproken worden de bovenste lagen van de huid gevoed vanuit de diepere huidlagen. Op de buitenste laag van de huid zit een dun laagje talg. Dit is een vettig mengsel van stoffen uit de huid en houdt de huid soepel en zacht. Daarnaast voorkomt dat laagje dat je huid uitdroogt. Als dat laagje wordt beschadigd, ontstaat er dus een droge huid. Dit gebeurt vaak door het wassen van je huid met zeep, of tijdens de winter als je huid wordt blootgesteld aan wind. 

huidverzorging droge huidDrink genoeg
Stay hydrated. Waarschijnlijk kun je deze tip niet meer aanhoren, maar toch is het erg belangrijk. Drink zeker anderhalve liter per dag. Als je huid vocht wil vasthouden moet er natuurlijk wel vocht in je lichaam zitten, anders wordt het een beetje lastig. 

Zorg voor bescherming
Als je op de fiets springt of een stukje gaat wandelen, zorg dan dat je huid beschermd wordt. Zet een muts op je hoofd, bind een sjaal om en trek handschoenen aan. Koud krijg je het in elk geval niet. Nog op zoek naar een leuke sjaal? Lees dan even dit artikel

Beperk het gebruik van zeep
Als je tijdens het douchen je huid wast met douchegel, zorgt dit er letterlijk voor dat het vet op je huid wordt weggespoeld. Als je een droge huid hebt, is dat laagje vet juist belangrijk. Douchen met lauw water is een handige tip. Ook voor het handenwassen geldt: lauw water en weinig zeep. 

Gebruik de juiste crème
Als je last hebt van een droge huid is het belangrijk dat je het insmeert met een vette crème. Koop speciale bodylotion voor de droge huid. Deze zijn vaak wat vetter. Voor je gezicht is het belangrijk om een speciale gezichtscrème te gebruiken. De kans is groot dat je handen ook extreem droog zijn en kloven bevatten. Koop een handcrème, want dit werkt veel beter dan alleen bodylotion. Je handen hebben veel meer te doorstaan dan bijvoorbeeld je bovenbeen. 

Vermijd producten met alcohol of parfum
Gebruik geen huidproducten met alcohol of parfum, want de kans is aanwezig dat deze agressief reageren op je huid. Schaf dus milde, geurloze producten aan zonder alcohol. 

huidverzorging droge huid

Sla de zonnebank over
Als er iets is wat je huid uitdroogt, is dat wel de zonnebank. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat je met een mooi kleurtje de straat op kan, maar je huid wordt er zeker niet mooier op. Het droogt je huid uit en veroudert de huid sneller.

Ga in bad met olijfolie
Olijfolie zorgt ervoor dat je huid zacht en soepel wordt. Daarnaast is het een natuurlijk product dat goede vetten bevat en het voedt je huid als geen ander. Voeg een scheutje olijfolie toe in je badwater en je merkt snel verschil. 

Beeld: iStock | Bron: Salusi.nl, Solvo, Huidinfo.nl, Huidarts.com, Weleda.nl, puurhuid.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook